Grimstad Adressetidende

Flertall for å kjøpe ny tomt

Flertallet i formannska­pet mener kommunen bør sikre seg Sømsveien 2 slik at man en gang i fremtiden kan bygge en ny kirke på Fevik.

- FORMANNSKA­PET Martin Haugen Martin Haugen

Rådmannen hadde på forhånd anbefalt å gå inn for kjøp av Sømsveien 6 på den ene siden av dagens Fevik kirke. Sømsveien 2 på den andre siden ble anbefalt å la ligge. Rådmannen har funnet ut at det vil koste kommunen 6,5 millioner kroner å kjøpe Sømsveien 6, mens Sømsveien 2 vil koste 6 millioner.

Ny informasjo­n

Da formannska­pet behandlet saken fredag, hadde kommunalsj­ef Guri Ulltveit-Moe ny informasjo­n. Hun kunne fortelle at administra­sjonen har undersøkt muligheten­e for å rive dagens bebyggelse på Sømsveien 2. Dette ser ut til å kunne vaere mulig.

På bakgrunn av dette foreslo ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) at formannska­pet heller ber rådmannen erverve Sømsveien 2 enn Sømsveien 6, ettersom Sømsveien 2 kombinert med dagens tomt skal gi nok plass til en ny kirke.

Ikke alle syntes det var en god idé.

Vil ikke rive hus

– Hvis man går inn på nettet og henter opp et bilde av Sømsveien 2, ser man at det er et veldig flott hus fra 1860. Det vil vaere synd å rive et slikt hus. Eier sier han er villig til å selge for 6 millioner. Jeg synes det er litt slepphendt bruk av penger, og vil spørre om vi virkelig vil gå inn for dette, å rive et flott hus i et gammelt trehusmilj­ø, sa Arnt Gunnar Tønnessen (V).

Per Svenningse­n (Ap) innvendte at det vil vaere positivt å rive det andre bygget på tomten, som ligger langs selve Sømsveien. Han pekte også på at menigheten på Fevik mener dette vil vaere den beste løsningen.

– Det blør i hjertet

– Jeg er vokst opp på Fevik, og jeg er enig i at dette er et staselig bygg, det er et merkebygg på Fevik. Samtidig vet man ikke hva som skjer. Andre kan kjøpe det og bygge leilighets­kompleks der. Derfor støtter jeg at Grimstad kommune går inn for Sømsveien 2, men det blør litt i hjertet mitt når jeg sier det, sa May Ødegård (Ap).

Trond Erik Bognø (H) syntes saken hadde for mange usikre momenter, og stemte derfor mot ordføreren­s forslag. Det gjorde også Tønnessen og Stalleland. Ordføreren fikk med seg Svenningse­n, Ødegård og Bjørg Eide (KrF), og forslaget ble dermed vedtatt.

Saken skal også opp i kommunesty­ret 19. juni. Det ble klart da formannska­pet fredag diskutert en henvendels­e fra Rolf Erik Nilsen, som er ansvarlig for de populaere sykkelture­ne hver sommer. Kultur- og miljøutval­get vedtok nylig å støtte sykkelløyp­ene med 10.000 kroner i år, til tross for at det var søkt om 30.000. Formannska­pet vedtok fredag å støtte prosjektet med ytterliger­e 10.000 kroner, slik at støtten fra kommunen i år blir 20.000 kroner.

 ??  ??
 ??  ?? ERSTATTES: Det går mot kommunalt kjøp av areal for å gi plass til en ny kirke på Fevik en gang i fremtiden. Den skal erstatte dagens kirke.
ERSTATTES: Det går mot kommunalt kjøp av areal for å gi plass til en ny kirke på Fevik en gang i fremtiden. Den skal erstatte dagens kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway