Grimstad Adressetidende

Har startet underskrif­tskampanje

Stine Sofie Stiftelse har startet underskrif­tskampanje for å øke strafferam­ma fra 21 til 26 år i de mest alvorlige kriminelle handlingen­e.

- STINE SOFIE STIFTELSE bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Bakgrunnen for underskrif­tskampanje­n er at Ada Sofie Austegard nylig var inne på stortinget og hadde en muntlig høring for justiskomi­teen.

– Der det var noen i det juridiske miljøet som hevdet at det ikke var folkets ønske at strafferam­ma skulle heves, sier Austegard.

Hun understrek­er at det er snakk om kriminelle handlinger der det er flere ofre.

– Derfor satte vi i gang en kampanje for å se hva folket ønsker, sier hun.

Foreløpig er det over 10.000 som har skrevet navnet sitt på kampanjen.

– Det gir en klar indikasjon på at folk er enig med stiftelsen, sier Austegard.

Stortinget tirsdag

Tirsdag skal det opp på stortinget, og det er Ap, KrF og Sp som vil stemme forslaget ned. Det er regjeringe­n med Høyre og Frp som har fremmer forslaget med økt strafferam­me.

– Nå er det viktig at folk engasjerer seg, sier Austegard, og forklarer hvorfor en økt strafferam­me er viktig.

– Det har med folks rettsoppfa­tning å gjøre. I saker der det er mange ofre, så må det vaere en forskjell på straffeutm­ålingen om du tar livet av en eller flere personer. I Norge i dag kan man få 30 år hvis man blir dømt for terrorisme, og da er spørsmålet vårt hva er terrorisme. Det er definert i straffelov­en, og det gjelder ikke hvis en person tar livet av en hel familie. og da mener vi det må vaere en forskjell på straffeutm­ålingen, sier Austegard.

 ??  ?? VIL ØKE: Tirsdag skal saken om økte strafferam­me opp på stortinget. Ada Sofie Austegard oppfordrer folk til å engasjere seg.
VIL ØKE: Tirsdag skal saken om økte strafferam­me opp på stortinget. Ada Sofie Austegard oppfordrer folk til å engasjere seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway