Grimstad Adressetidende

Nummer fem i nordisk

Line Myrestøl Johansson sikret seg ny personlig rekord, og en sterk 5. plass under helgens nordiske mesterskap i mangekamp.

- FRIIDRETT Sørild FIK

Med 4724 poeng endte hun til slutt på en kjempeflot­t 5. plass av 13 utøvere i U20-klassen under nordisk mesterskap i mangekamp, som i helgen gikk av stabelen i finske Kuortane.

Den gamle persen til Johansson var på 4392 poeng, og ble satt i NM i Bergen (Arna) tidligere i år. Med dette resultatet var ikke Line langt bak klubbrekor­den for junior og senior, som Hilde Sivertsen satte i 1988 på 4835 poeng.

Ikke full klaff

På 100 meter hekk løp Line Myrestøl Johansson inn til ny pers på den kjempeflot­te tiden 15,12 sekunder. Hun fortsatte med en glimrende høydekonku­rranse, der hun gikk over 1,71 meter og i tillegg var veldig naerme å klare 1,74 meter. Både hekk- og høyderesul­tatet er nye klubbrekor­der i Sørild både for junior og senior. I kule ble det 9,64 meter med en fire kilos tung kule, noe som er litt bak de aller beste i denne øvelsen. På 200 meter, fikk Line tiden 26,99 sekunder.

Selv om Line satte en klar ny pers i helgen, fikk hun ikke full klaff på alle øvelsene. Spesielt lengdekonk­urransen ble litt svakere enn Line hadde håpet på. Under vanskelige forhold med regn og kaldt vaer, ble det 4,87 meter.

I neste øvelse, spyd, fikk hun opp et lengstekas­t på 34,94 meter, også det litt bak sin egen personlige rekord. På den avsluttend­e 800 meteren løp hun på solide 2.28,13 sekunder.

Skadet i fjor

Line Myrestøl Johansson var i utgangspun­ktet ikke med på det norske laget i klassen sin under mesterskap­et. Hun stilte utenfor konkurrans­e, men slo likevel to av tre jenter på det norske laget.

Suveren vinner av konkurrans­en ble norske Amanda G. Frøynes, som i fjor tok en meget sterk 10. plass i U18 VM.

Lines prestasjon i helgen var for øvrig veldig imponerend­e med tanke på hva jenta trøblet med i fjorårsses­ongen. Da slet hun med et tretthetsb­rudd i foten.

Flere rekorder

Under norsk spydgalla i Nittedal hadde Sørild også med noen utøvere. Noah Haver kastet det 600 gram tunge spydet hele 47,61 meter i sin klasse. Dette er klar ny pers for Noah, som ble nummer to i G15-klassen. Kan han klare 50 meter før sesongen er omme?

Under et stevne i Kristiansa­nd lørdag hoppet 17-åringen Tom Storsaeter 6,22 meter i lengde. Det er ny pers og litt lengre enn like gamle klubbkompi­s Johan Magnus Bjørgan hoppet på onsdag, under elitestevn­et i Kristiansa­nd. Der hoppet han 6,17 meter. Stevnet i Kristiansa­nd lørdag var preget av sterk motvind på alle sprintløpe­ne, noe som gjorde det vanskelig å oppnå gode tider på 100 meter. Emil Kleven Rød (16) hoppet likevel 5,85 meter i lengde, og kastet det 700 gram tunge spydet 43,68 meter. Begge disse resultaten­e er nye rekorder for Emil.

?? FOTO: PRIVAT ?? FORNØYD: Line Myrestøl Johansson fikk mye av fjorårsses­ongen ødelagt på grunn av et tretthetsb­rudd i foten. Nå er hun bra igjen, og i helgen imponerte hun stort i nordisk mesterskap i mangekamp. Hun ble nummer fem i klassen, og satte en solid personlig...
FOTO: PRIVAT FORNØYD: Line Myrestøl Johansson fikk mye av fjorårsses­ongen ødelagt på grunn av et tretthetsb­rudd i foten. Nå er hun bra igjen, og i helgen imponerte hun stort i nordisk mesterskap i mangekamp. Hun ble nummer fem i klassen, og satte en solid personlig...