Grimstad Adressetidende

– Mener rådmannen at Koandas uttalelser er usaklige og usmakelige?

Tidligere leder av Grimstad Høyre, Emil Schieldrop, reagerer sterkt på måten kvalitetss­jef Ivar Lyngstad omtaler synspunkte­ne til kommunesty­remedlem Issifou Koanda (SV).

- DEBATT Emil Schieldrop Grimstad

Lesernes mening: Jeg viser til leserinnle­gget kvalitetss­jef Ivar Lyngstad i Grimstad Adressetid­ende den 27. juli, der han kritiserer kommunesty­remedlem Issifou Koandas tilsvar til hovedverne­ombud Arne Rugstad den 20. juli.

Etter min mening har Issifou Koanda selvfølgel­ig rett til å uttale seg om hovedverne­ombudet når Arne Rugstad som går så bombastisk frem i avisa.

Når man aktivt uttaler seg og angriper et flertall av våre representa­nter i kommunesty­ret, kan man ikke på den andre siden påberope seg varslers immunitet og hevde gjengjelde­lse. Dette er etter min mening helt urimelig.

Jeg legger merke til at Ivar Lyngstad signerer sitt innlegg som kvalitetss­jef i Grimstad kommune.

Som privatpers­on har han selvsagt stor mulighet til å delta aktiv i den offentlige debatten om politiske beslutning­er.

Som kvalitetss­jef uttaler han seg også på vegne av kommunen som en profesjone­ll organisasj­on som fortsatt ledes av rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

Dette må da bety at rådmannen mener at Koandas uttalelser i avisen er usaklige og usmakelige? Hvis dette er tilfelle er dette etter min mening så alvorlig og illojalt av en rådmann og kvalitetss­jef å mene dette om sin overordned­e kommunesty­rerepresen­tant, at det burde få konsekvens­er.

Kvalitetss­jef Ivar Lyngstad kritiserer Issifou Koanda for manglende rolleforst­åelse. Er Lyngstad selv ryddig på egen rolle og åpen om sine interesser i saken? Det mener jeg Lyngstad ikke er.

Lyngstad forteller ikke leserne at han har vaert ansvarlig kommunalsj­ef fra ca. 2006 til høsten 2014, samt fungerende rådmann høsten 2009, blant annet med ansvar for rydde opp i ulovlige innkjøp. Dette er etter min mening viktig å ikke glemme i denne debatten.

Det vi vet er at kommunesty­ret i Grimstad har vedtatt kontrollut­valgets innstillin­g om at aktuelle ansatte i innkjøpssa­ken (jf. Kommunesty­revedtak 19, juni 2017) skal e-post granskes. Vi må ha i mente at det kan vaere snakk om flere e-poster, men her er det avhengig av funn.

Det jeg ikke kan forstå er at når det ikke er noe å skjule, hvorfor da vaere så engstelig å vise fram e-postene?

BDO dokumenter­te at det er begått flere ulovlighet­er av ledelsen i kommunen og i helse og omsorgssek­toren. Men det er fortsatt løse tråder, og det er her snakk om mulige straffbare forhold.

Jeg har lyst til å sitere den gang fungerende rådmann Ivar Lyngstad som i intervju med Agderposte­n den 9. desember 2009 sier følgende, sitat:

«Noen av disse prosjekten­e er store, og hvert prosjekt der vi ikke følger lov om offentlig anskaffels­er er et prosjekt for mye, innrømmer konstituer­t rådmann i Grimstad, Ivar Lyngstad. Han mener bestemt at tilliten til Grimstad kommune blir svekket når den ikke håndterer dette regelverke­t korrekt. Nå er det viktig at vi får dette på plass så raskt som mulig. Jeg vil presisere at dette er et lederansva­r, sier Lyngstad». Sitat slutt.

E-postene må derfor åpnes for granskning for å finne ut hva som har skjedd. De jeg prater med, sier «det er bare å se på mine e-poster, jeg har intet å skjule», men du, Ivar Lyngstad, hevder i ditt innlegg som kvalitetss­jef at granskning av e-postene vil vaere svaert belastende for en rekke medarbeide­re i kommunen.

Dette finner jeg meget merkelig. Hvis gransking fører til at funnene er belastende for en rekke medarbeide­re, så må kommunen granske. Ellers er det å feilinform­ere kommunesty­res representa­nter/Grimstads innbyggere fra kvalitetss­jefens side. Altså alvorlig uansett!

Hvorfor følger dere ikke kommunens verdier: «Åpenhet og redelighet» og heller sier, jeg er åpen for at all informasjo­n stilles til disposisjo­n. Eller er dette bare toppen av et isfjell vi ser?

 ??  ?? INNLEGG: Emil Schieldrop spør i dette innlegget om rådmannen stiller seg bak kvalitetss­jefens omtale av uttalelsen­e til kommunesty­remedlem Issifou Koanda som usaklige og usmakelige.
INNLEGG: Emil Schieldrop spør i dette innlegget om rådmannen stiller seg bak kvalitetss­jefens omtale av uttalelsen­e til kommunesty­remedlem Issifou Koanda som usaklige og usmakelige.
 ??  ?? FÅR STØTTE: Issifou Koanda (SV) får støtte av Emil Schieldrop i dette innlegget.
FÅR STØTTE: Issifou Koanda (SV) får støtte av Emil Schieldrop i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway