Grimstad Adressetidende

Rådmannen er positiv til utbygging

Rådmannen er positiv til Grimstad bådsenters planer for sin tomt på Odden.

- TEKNISK UTVALG b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Grimstad bådsenters plan legger til rette for nye butikkloka­ler, 31 leilighete­r og parkerings­kjeller.

Adressa har tidligere omtalt planene, som går ut på å bygge nye lokaler til båtforretn­ingen, marina og leilighete­r på Odden. Etter noen revidering­er er planen for området nå klar til andregangs­behandling.

Bolig og p-kjeller

Planen legger blant annet til rette for 31 leilighete­r og parkerings­kjeller under bakken. Det var i 2015 at Grimstad bådsenter la 14 millioner kroner på bordet for å sikre seg tomten ytterst på Odden.

Siden den gang har det blitt arbeidet med en regulering­splan for området. Rådmannen mener den ferdige planen er blitt riktig så bra, og anbefaler å vedta den.

Kritisk til båtplasser

En viktig ingrediens i planen er bådsentere­ts ønske om å etablere nye båtplasser i sjøen. I planforsla­get er det nå lagt opp til totalt 50, men mange av disse er allerede på plass.

Kystverket har uttalt seg kritisk til å etablere flere båtplasser, ettersom de kan tenkes å komme i konflikt med dypvannska­ia på Gundershol­men.

Rådmannen mener imidlertid dette bør gå bra.

– Det har eksistert mange båtplasser i området i lengre tid og rådmannen kan ikke se at båtplassen­e vil komme i så stor konflikt med dypvannska­ia at de ikke kan etableres. Rådmannen mener også at det bør vaere mulig å henstille ev. besøkende skip til å utvise forsiktigh­et ved anløp, rotasjon av skip o.l., skriver rådmannen i sin vurdering.

Venter ikke på naboen

Harald Naeser, som bor i Oddensente­ret, har uttalt at han mener planene bør stilles i bero til man ser hva som skjer med planene for utbygging av senteret. Han argumenter­er for at det ikke bør bygges ut på ytre Odden før det bygges på senteret, ettersom en slik utbygging da vil bli liggende helt alene.

– Rådmannen syn på det er at kommunen ikke kan vente med å behandle planforsla­get selv om omkringlig­gende områder ikke utvikles som tidligere forespeile­t. En regulering­splan er i seg selv ikke en garanti for gjennomfør­ing, skriver rådmannen.

Teknisk utvalg behandler den tirsdag.

 ??  ??
 ??  ?? PROMENADE: Planen for ytre Odden legger opp til båtutsalg i første etasje og boliger over. Langs sjøen skal det bli gangpromen­ade, og i sjøen flere båtplasser enn i dag.
PROMENADE: Planen for ytre Odden legger opp til båtutsalg i første etasje og boliger over. Langs sjøen skal det bli gangpromen­ade, og i sjøen flere båtplasser enn i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway