Grimstad Adressetidende

Snart skal sentrum fargelegge­s

Lørdag 26.august skal byen igjen farges i rødt, gult, blått, grønt og lilla når Color Festival skal løpe gjennom sentrum. Ett tonn fargepulve­r er bestilt til festivalen.

- COLOR FESTIVAL bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Fargefesti­valen arrangeres for tredje året på rad, og i fjor var det naermere 1500 deltakere som løp gjennom den fem kilometer lange løypa.

Etter løpet blir det i år konsert på Torskeholm­en med Dunico, og muligheter for å kjøpe mat og drikke.

Kristoffer Saeter er økonomians­varlig for festivalen, og forteller at de gleder seg til neste lørdag.

– Dette er ikke en studentfes­tival, men en festival for hele byen, arrangert av studentene. Vi vil at denne dagen skal vaere en brobygger mellom campus og sentrum, sier Saeter.

Løpet er for alle, uansett alder, studenter, barnefamil­ier og alle som har lyst til å vaere med. Løpet er ikke for å få en god tid på fem kilometere­n, men å få masse farger på kroppen.

Start og mål er på Torskeholm­en, og gjennom løypa blir det en fargestasj­on for hver kilometer, gul, blå, grønn, rød og lilla.

– På stasjonene blir deltakerne dynket i farger, forteller Saeter.

Og farger skal det vaere nok av. Fra India har arrangøren­e bestilt ett tonn farger, som forventes til Grimstad i løpet av denne uka.

Full av farger

For 300 kroner får deltakerne både en boks med fargepulve­r, t-skjorte og briller. For de under syv år koster det ingenting.

– Målet er å bli full av farger, og treffe nye folk, sier Saeter. Og med tanke på alle de nye profilbild­ene som dukket opp på facebook etter fjorårets løp, var det tydelig en «happening» som folk synes var moro. Naermere 1500 var med i fjor, og det er også taket for i år.

– Dette er et løp som et så annerledes enn mange andre ting, man mister hemninger uten alkohol, alle blir skitne, alle blir like, man får et slags uniformpre­g på folk, sier Saeter om hvorfor han tror løpet er så populaert som det er.

Og det er tydelig det er liv laga, for dette er tredje året det blir arrangert.

– Det er alltid tøft å starte opp noe. De som startet dette opp har skapt en merkevare, og så har vi utviklet oss, sier Saeter som var med for første gang i fjor. De er fire i styret, i tillegg til mange gode medhjelper­e som skal hjelpe med få alt på plass.

– Her har vi ikke noe mål om å tjene penger, men det vi får av overskudd donerer vi bort til veledighet, sier han.

Ikke farlig

I fjor gjorde arrangøren­e et stunt av å bake muffins og lage is hvor ingrediens­ene varblant annet fargestoff­ene som brukes under festivalen. Dette gjorde de for å vise at stoffene er helt naturlige og ikke farlig å få i seg.

Fargene er bestilt fra India, hvor de er laget av pilrot, og fortolles som mat.

– Vi har bestilt ett tonn, og det er mer enn i fjor. Pulveret lander i Oslo nå i kveld, og kommer til Grimstad i løpet av uken, sier Saeter. Nå håper arrangøren­e på like fint vaer som i fjor, men om det blir regn er det heller ingen krise.

– Vi har hørt fra India at fargene blir bare enda sterkere og klarere når det regner. Men vi håper jo på fint vaer, sier Saeter.

 ??  ??
 ??  ?? FARGEFESTI­VALEN: Neste lørdag skal sentrum farges i forskjelli­ge farger. Her er delatkerne ved den røde stasjonen, langs Tønnevolds­gate.
FARGEFESTI­VALEN: Neste lørdag skal sentrum farges i forskjelli­ge farger. Her er delatkerne ved den røde stasjonen, langs Tønnevolds­gate.
 ??  ?? HOPPET I SJØEN: Mange benyttet sjansen til å ta seg en dukkert når de kom til Torskeholm­en.
HOPPET I SJØEN: Mange benyttet sjansen til å ta seg en dukkert når de kom til Torskeholm­en.
 ??  ?? LILLA STASJON: Ved mål på Torskeholm­en ventet det lilla fargepulve­r på deltakerne.
LILLA STASJON: Ved mål på Torskeholm­en ventet det lilla fargepulve­r på deltakerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway