Grimstad Adressetidende

Tre gull for Meinseth

Sørild-sprinteren Ingvild Meinseth vant 100, 200 og 4 x 100 meter under Nordisk mesterskap for U20 i Sverige i helgen.

- FRIIDRETT b Rune Helle red@gat.no

Ingvild Meinseth er best i Norden.

– En utrolig helg. Dessverre var det litt for mye medvind til at resultatet på 200 meter ble personlig rekord, sier Ingvild som også hadde en etappe på laget som tok sølv på 4 x 400 meter.

– Det er vanskelig å sette mine fire starter opp imot hverandre. Lørdagens stafett var et klart høydepunkt, kanskje ørlite lite foran det andre, sier Ingvild.

Hun presiserer at laget har slitt med vekslingen­e i hele år på 4 x 100 stafett. I Umeå satt funket det meste.

– Gullet på 100 meter smakte selvsagt også, og det var kjekt å komme under min bestenoter­ing på 200 meter, selv om det ikke kan regnes som pers, oppsummere­r Sørild-jenta.

I fjor tok Ingvild ett stafettgul­l og to individuel­le sølvmedalj­er på tilsvarend­e mesterskap. Hun holder U20-alder neste sesong også.

Ser fram mot NM

Sørild-jenta ser nå fram mot kommende helgs senior-NM i Sandnes. En femteplass er til nå supertalen­tets beste prestasjon i et seniormest­erskap. Sjansene for at det blir medaljer i Rogaland helgen som kommer bør vaere store.

– Senior-NM er stort for meg. Hva jeg kan prestere i Sandnes er selvsagt avhengig av hvem jeg løper mot. Her er spørsmålen­e mange, og svarene få, forteller Ingvild.

På 100 meter er Ingvild nummer tre i landet med 11,66. Ett hundredel foran ligger Helene Rønningen som har valgt å stå over både nordisk og junior-NM i Harstad.

I tolvte time har også Ezinne Okparaebo meldt seg på til NM. BUL-jenta gjorde 11,31 i sommer i sine bestrebels­er mot å ta VMkravet. Da det ikke gikk meldte norgesreko­rdholderen at hun tok pause ut sesongen.

– Startliste­ne er ikke offisielle, men vi har fått beskjed om at Ezinne er påmeldt, sier Ingvild som presiserer at NM i Sandnes blir en stor opplevelse uansett.

– Ser en bort fra junior-EM er nok senior-NM det største for meg denne sesongen. JuniorNM og helgens nordiske mesterskap kommer like bak, understrek­er Ingvild som legger til at med et så stramt program må man ha en form for prioriteri­ng for å lykkes.

Beste junior

Ingvild har norsk årsbeste for junior på 200 meter med 23,89. Den tiden har Helen Rønningen har tangert i sommer. På seniorstat­istikken er hun nummer to. Rønningen har valgt en helt annen inngang til seniorNM der det fram til Okparaebo sin gjeninntre­den var duket for et tronskifte. BUL-jenta har 11 NM-gull på 100 meter på rad.

– Jeg har i første rekke fokus på å prestere gode tider i Sandnes. Til nå i sommer har jeg ikke vaert heldig med forholdene. Jeg var i rimelig god form på juniorNM. Her var det vått og kaldt i tillegg til sjenerende vind. På de to siste mesterskap­ene har det ikke vaert forhold som innbyr til gode tider på sprinten, sier Ingvild som har slitt både med få plussgrade­r, regn og vind i sine siste konkurrans­er.

– Potensiale­t til å gjøre gode tider bør jeg fremdeles ha inne, men jeg er avhengig av veldig gode forhold for å true mine perser, sier Ingvild som etter senior-NM løper UM (NM for yngre) i Bergen før sesongen avsluttes.

PS! De norske guttene vant U20-landskampe­n. Jentene ble nummer to etter Finland. Ingvild var med tre gull og et sølv flittigste poengplukk­er blant jentene.

 ??  ??
 ??  ?? SEIER: Ingvild Meinseth reiste hjem til Grimstad med tre gull og ett sølv fra Nordisk mesterskap i Sverige.
SEIER: Ingvild Meinseth reiste hjem til Grimstad med tre gull og ett sølv fra Nordisk mesterskap i Sverige.
 ??  ?? GULL: Ingvild Meinseth startet helgen med å løpe inn til gull på 100 meter.
GULL: Ingvild Meinseth startet helgen med å løpe inn til gull på 100 meter.
 ??  ?? LANDSKAMP: Ingvild Meinseth var Norges beste utøver på kvinneside­n.
LANDSKAMP: Ingvild Meinseth var Norges beste utøver på kvinneside­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway