Grimstad Adressetidende

Bygger lokal identitet

-

Folk er tydeligvis

ikke mette på arrangemen­t etter en hektisk sommer. Det viser Fevikdagen og Åpen gård på Dømmesmoen som gikk av stabelen i helgen.

Selv uten andre

headlinere enn dyr fra Gurebo gård, trylleshow og muligheten til å hoppe i høyet, kom det rundt 2.500 mennesker til arrangemen­tet til Grimstad Bondelag søndag. Det overgikk alle forventnin­ger. Familier, barn og voksne hadde noen hyggelige timer på Dømmesmoen.

Lørdag gjorde også

Fevikdagen comeback. Den har ikke vaert arrangert siden 1964, ifølge daglig leder Magne Aslaksen i Express. Ildsjeler i fotballgru­ppa sammen med Solstrålen barnehage, Fevik båtforenin­g og Fevik Sanitetsfo­rening sørget for at arrangemen­tet samlet mye folk på tvers av generasjon­ene.

Arrangemen­ter av typen

Åpen gård og Fevikdagen har en viktig funksjon som identitets­byggere lokalt. De har sitt fortrinn i at de når bredt ut, uavhengig av alder og kulturelle eller sportslige preferanse­r. De er med på å knytte bånd og skape fellesskap i lokalsamfu­nnet, enten det er på Fevik eller på Dømmesmoen.

Tilstrømni­ngen av publikum

viser til overmål at det er et behov for å møtes i slike sammenheng­er. Arrangøren­e skal ha all aere av initiativ og gjennomfør­ing.

 ??  ?? MYE FOLK: Åpen gård-arrangemen­tet var populaert og trakk mye folk til Dømmesmoen.
MYE FOLK: Åpen gård-arrangemen­tet var populaert og trakk mye folk til Dømmesmoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway