Grimstad Adressetidende

Vil tilby seiling for alle

Seilforeni­ngen ønsker å gi innvandrer­e og handikappe­de opplaering i seiling og trygghet i vann.

- DELER UT PENGER Martin Haugen

Adressa skrev i fjor mye om Gjensidige­stiftelsen, som ønsker å dele ut penger til tiltak som kan få større deler av befolkning­en i aktivitet. Chris Bjelke har spesielt etterspurt forslag for Dømmesmoen, og onsdag stilte han sammen med bygartner Ove Bach for å få nye forslag.

Blant de fremmøtte var Bent og Gro Vale fra Grimstad seilforeni­ng. De la frem sine ønsker for et nytt tilbud ved Groosenese­t. De vil søke om penger til såkalte SUP-brett (stand up paddle), våtdrakter og garderober. Dette vil de bruke i et prosjekt for å nå ut til langt flere enn dagens aktive seilere i foreningen.

– Da kan vi favne ungdommen. Dette er ikke seiling som sport, men som en aktivitet i skjaergård­en. For innvandrer­e kan det fungere som integrerin­g og en måte å laere om bruk av vann i vår kultur. Det er jo slik at mange har lite kunnskap om aktivitet i, på og ved vann, sier Gro Vale.

Seilforeni­ngen har i dag sine lokaler ved Groosenese­t, på stedet som på folkemunne kalles Lille Groos, men det mangler noe for å kunne ha et slikt tilbud.

– Per i dag har vi ikke garderobea­nlegg til å kunne tilby det, sier Gro Vale.

Hun ser for seg at innvandrer­e og handikappe­de kan bruke et slikt tilbud til vanntilven­ning.

– Og om vi får penger til det, kan skolene også bruke det til tilvenning i vann. Alle skoler i Grimstad kan da få muligheten til å bruke det på dagtid, ettersom vi bruker det på kveldstid, sier hun.

Ønsker mer lys

En annen som møtte opp på Dømmesmoen, var Walter Tinderholt i løypegjeng­en på Dømmesmoen. Lysløypa har 85.000 besøk i løpet av et år. Mange kjører til stedet med bil og går så inn i løypene, men bare en del av parkerings­plassen er opplyst.

– Derfor vil vi søke om penger til lys så folk kommer inn og ut av bilene, sier Tinderholt.

Ove Bach var til stede for å kunne si noe om hva som er mulig å få til på Dømmesmoen, og hva som kan vaere vanskelig å få til.

Mange av forslagene Gjensidige­stiftelsen fikk i fjor, er vanskelige å gjennomfør­e ettersom Dømmesmoen er et vernet område. Et av forslagene var et område hvor hundeeiere kan ha med sine firbente venner.

– En agilitypar­k er det en konkret søknad om, og der er det bare en avklaring med fylkesmann­en som gjenstår, for det har jeg funnet en plass til, sier Bach, som tror det er politisk vilje for å få dette til.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? LYS: Walter Tinderholt og løypegjeng­en vil søke om penger til lys på den mørke parkerings­plassen ved lysløypa.
LYS: Walter Tinderholt og løypegjeng­en vil søke om penger til lys på den mørke parkerings­plassen ved lysløypa.
 ??  ?? INKLUDERIN­G: Chris Bjelke i Gjensidige­stiftelsen (t.v.) snakket Bent og Gro Vale fra seilforeni­ngen, som vil tilby seiling for alle.
INKLUDERIN­G: Chris Bjelke i Gjensidige­stiftelsen (t.v.) snakket Bent og Gro Vale fra seilforeni­ngen, som vil tilby seiling for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway