Grimstad Adressetidende

Fullt kjør for valgkample

Tidligere har Lene Langemyr kjempet om velgernes gunst som kandidat til Stortinget og kommunesty­ret. I denne valgkampen har hun fått en annen rolle.

- VALG

– Jeg ble ydmyk og stolt da Åshild ringte meg personlig og spurte om jeg ville vaere hennes høyre hånd i valgkampen. Det var en tillitserk­laering.

Grimstadje­nta er vel kjent fra sine verv i kommunepol­itikken de siste årene. Hun har også møtt som vararepres­entant på Stortinget og vaert heltidspol­itiker i Oslo byråd. I hele sitt voksne liv har hun vaert engasjert i Fremskritt­spartiet, og politikk sitter i ryggmargen på 38-åringen. Nå er valgkampen i full gang, men Langemyr står ikke på noen valgliste. Derimot skal hun gjøre sitt for at Frp beholder sitt stortingsm­andat i AustAgder ved å vaere valgkample­der for partiets nye toppkandid­at, Åshild Bruun-Gundersen.

– Jeg har heldigvis et dyktig valgkampte­am, som er rågode på å få ting gjennomfør­t, og kandidater som virkelig leverer.

Bråket i Frp

– Er det en tung jobb etter alt bråket i partiet som med eksklusjon­er, personangr­ep og at den nåvaerende stortingsr­epresentan­ten, Ingebjørg Godskesen, ble vraket av nominasjon­smøtet?

– Det er veldig god stemning når vi er rundt i fylket og velgerne skiller mellom det som har skjedd lokalt og det som står spill i denne valgkampen. Det dette valget handler om, er om landet skal ha Audun Lysbakken eller Sylvi Listhaug som innvandrin­gs- og integrerin­gsminister, om det er Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre som skal vaere statsminis­ter etter 11. september, understrek­er Langemyr.

Jevnt løp

Meningsmål­ingene tyder på et jevnt løp også i Aust-Agder. Arbeiderpa­rtiet ligger an til ett mandat, det samme gjør Høyre med stortingsr­epresentan­t Svein Harberg. Det tredje distriktsm­andatet er det kamp om. Både Senterpart­iet, KrF og Frp kan kapre det, ifølge meningsmål­inger. Det siste og fjerde mandatet her i fylket, er et utjevnings­mandat, som er vanskelige­re å forutsi.

Langemyrs fremste oppgave er å få Åshild Bruun-Gundersen til å skinne.

– Åshild gjør et godt inntrykk i debatter og i møte med folk. Hun er en solid kandidat, som er opptatt av å bidra til at landsdelen skal bli den beste i Norge. Men vi tar ingenting for gitt og skal stå på helt frem til valgdagen, presiserer Langemyr.

Ingenting er avgjort

– Hvordan vet du når du har lyktes som valgkample­der?

– Man vet selvsagt ikke om man har lyktes før stemmene er talt opp, men det å ta tempen og en evaluering underveis er viktig. Helt personlig som valgkample­der, føler jeg at jeg har lyktes hver natt jeg legger meg under en valgkamp og kan sove godt uten å tenke på at det er ting som ikke er blitt gjort.

Langemyr tilføyer at hun alltid er tilgjengel­ig når det gjelder politikk.

– Så sånn sett er det ikke noe annerledes. Men midt i en valgkamp, er man enda mer «på» en ellers. Da er det noe som skjer hver dag og hver kveld. Noen ganger til og med på nattetid, dersom man har noe å forberede til dagen etter, som man ikke har fått gjort i løpet av dagen. Man må vaere tilgjengel­ig for partiet når det virkelig trengs, som i valgkampti­der. Jeg blir litt gretten når tillits- og folkevalgt­e tar lange ferier i et valgkampår,

Lever i en politisk boble

– Hva er det som gjør en valgkamp god?

– Det må vaere å få frem sakene til Frp og ha gode politiske diskusjone­r med respekt for andres meninger. Velgerne skal få et godt grunnlag for å stemme Frp når de snakker med oss og vi skal fortelle dem alt det gode vi har gjort i regjering, men også alt det vi skal gjøre de neste fire årene. Det gjelder å vaere der det skjer, få frem politikk til alle man snakker med, også naermeste venner, familie, naboer og tilfeldige man møter. Det gjelder også å lytte til velgerne og ta deres saker og meninger på alvor. For min del lever jeg i en politisk boble når det er valgkamp, og det er ingenting annet som da gjelder.

Motiverend­e

– Hva inspirerer deg som valgkample­der? – Selvfølgel­ig er det å se at velgerne er positive til politikken vår, men som valgkample­der, er

 ??  ?? RADARPARET: Lene Langemyr (til venstre) er Åshild Bruun-Gundersens rådgiver og valgkample­der, og har som fremste oppgave å legge til rette for at toppkandid
RADARPARET: Lene Langemyr (til venstre) er Åshild Bruun-Gundersens rådgiver og valgkample­der, og har som fremste oppgave å legge til rette for at toppkandid

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway