Grimstad Adressetidende

– Utrolig glad for at jeg ikke sitter i kommunesty­ret lenger

Jan Ove Fedde kommentere­r e-postgransk­ing og det nye bibliotekb­ygget i dette innlegget.

- DEBATT Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Hadde jeg drukket kaffe om morgenen hadde jeg nok fått den i vrangstrup­en da jeg åpnet lørdagsavi­sa. Rådmann Tone Marie Nybø Solheim vil lede granskinge­n av e-poster. Er det mulig?

Er ikke det litt rart etter at hun hardnakket har nektet at det skal granskes noe som helst. Er det for å dysse ned omrokering­er som hun vil gjøre i administra­sjonen på rådhuset? Ikke vet jeg, men hun minner mer og mer om en som helst bare vil seile i medvind. Snur i saker når det går i mot. Kan vi ha slike ansatte til å lede vår kommune og disponere våre skattepeng­er? Jeg bare spør.

Og hun vil ha med tre fra formannska­pet og en utenfra. Ønsket blir vel de at de tre fra formannska­pet er Svenningse­n, Ødegård og Glimsdal. Den utenfor alt blir vel tidligere ordfører Antonsen det da. Da er granskning­skomiteen komplett, og vi er alle glade å fornøyde. Eller blir vi det? Når loven sier at ingen fra administra­sjonen skal sitte i en slik gruppe. Igjen hest og havre.

Nei, her må det sterkere lut til. Få inn folk ifra Økokrim og politi, pluss Gunnar Topland. Da blir vi innbyggere i Grimstad sikre på at det blir gjort ordentlig. Slik det er nå synes jeg det er rart at enkelte politikere tør å stå på stands i byen og fronte sin politikk og aerlighet.

Jeg er utrolig glad at jeg ikke lenger er i kommunesty­ret og må stå til rette for innbyggern­e. Nå hendte mye av det som saken gjelder mens jeg satt i kommunesty­ret, men heldigvis var jeg så uglesett av enkelte at jeg ble holdt borte fra utvalg etc. Så jeg har min sti ren og godt er det.

Litt om biblioteks­aken helt på slutten. Nå står forkjemper­ne frem og sier, bare vent, bygget blir fint. Er det ikke sånn at bygg skal bygges slik de er vedtatt? Ikke minske på vinduer, regulere høyder osv? Eller gjelder det bare private utbyggere. Ikke rart at administra­sjonen på rådhuset har fått levert vedlass på døra der tidligere. Det skulle vaert et møkkalass, spør du meg.

Og biblioteke­t blir ikke fint. Det kan vi alle se, men historien om Myrsnipa og ungene hennes gjelder vel her også. De som på død og liv ville bygge dette er helt blinde for hvordan det ser ut.

Tenk å skrive i avisa som det ble gjort på lørdag av Ap sin representa­nt: Jeg synes det blir kjempefint, en bygning som passer inn i omgivelsen­e.

Ja, ja det er øyet som ser. Hadde det passet så fint inn i miljøet, kunne det jo like gjerne lagt på Biodden. Bare revet noen av de bygningene der. Kommunen liker jo å rive gamle hus, som

skoler, Fuhr osv.

Nei, jeg er ikke mye stolt av det som skjer i byen nå. Er jeg sammen med andre mennesker fra andre sørlandsby­er, blir det alltid diskutert om hvor elendig det står til i Grimstad nå. Da sier jeg: Ikke skyt meg, jeg er bare innbygger, og vi blir ikke hørt, samme hva slags underskrif­tskampanje­r vi har.

Ha en fortsatt god regntung sommer, men litt billigere reker.

 ?? ARKIV ?? MENINGER: Jan Ove Fedde skriver i dette innlegget om e-postgransk­ing, bilbiotekb­ygg og hvordan folk fra andre sørlandsby­er oppfatter Grimstad.
ARKIV MENINGER: Jan Ove Fedde skriver i dette innlegget om e-postgransk­ing, bilbiotekb­ygg og hvordan folk fra andre sørlandsby­er oppfatter Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway