Grimstad Adressetidende

– Da forsto man godt hvorfor han kalles Mini

Idé Gomes løp rett til assistentt­rener Jahn Robert Holmgren, også kalt Mini, da han scoret 1-1-målet.

- OBOS-LIGAEN b Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Etter å ha fått servert et perfekt innlegg fra Vegard Somdal, stanget den 2,04 meter høye spissen inn 1-1-scoringen. Han snudde seg deretter 180 grader rundt og satte fart mot benken hvor han løftet Holmgren opp i lufta.

– Var det noen spesiell grunn til at Holmgren fikk den klemmen?

– De har pratet litt om hvordan man skal posisjoner­e seg, at man må vaere tålmodig og angripe ball, så det var vel derfor, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

– Men det var vel først og fremst dårlig gjort av Idé, for når Mini ble løftet forsto man veldig godt hvorfor han kalles det. Det så ut som en liten guttunge i armene på en voksen mann, ler Sandstø.

Overrasket

Selv ble Holmgren overrasket over at spissen kom løpende mot ham.

– Ja, jeg ble jo det. Men han er en fantastisk blid og fin gutt som skaper masse liv rundt seg. Det er ikke alltid like lett å forstå hverandre, men vi har god kommunikas­jon likevel, sier Holmgren.

Jervs assistentt­rener måler 1,70 meter på strømpeles­ten, så Mini-navnet kan i så måte vaere litt ufortjent. Men når Idé Gomes på 2,04 kommer, da ser man forskjell.

– Han synes vel det er litt gøy at det er så stor forkjell. Vi har jobbet mye sammen, så det var godt for ham å få en scoring og et veldig godt innhopp, sier Holmgren.

– Det ble en del «snaps» fra venner etter kampen, legger han til.

Viktig

Men det var ikke gleden over bamseklemm­en som var størst søndag kveld. 3-2-seieren mot Elverum betydde enormt mye.

- Jeg så for meg at dette kunne bli et helvete. Seks timer i buss hjem og 14 dager til neste kamp. Det hadde sikkert blitt dårlig stemning ut denne uken før vi fikk snudd fokus inn mot neste kamp. Derfor er det en stor glede når vi snudde til seier, sa Sandstø.

– Dette var utrolig viktig for moralen, treningene og alt, legger Holmgren til. Somdal-ros Sandstø passer også på å rose Vegard Somdal som kom inn og leverte strålende på høyrekant etter pause.

– Han var med i diskusjone­n om å starte kampen etter en vanvittig kamp for andrelaget hvor han herjet med backen. Prestasjon­en i den kampen gjør at han får muligheten i dag. Og det er jo ingenting som er gøyere enn lokale gutter som lykkes, avslutter Sandstø.

 ??  ?? SCORING: Idé Gomes takket både assistentt­reneren og høyere makter etter sin 1-1-scoring.
SCORING: Idé Gomes takket både assistentt­reneren og høyere makter etter sin 1-1-scoring.
 ??  ?? HUMRET: Klemmen fra Idé til «Mini» fikk Arne Sansdtø til å humre litt ektra.
HUMRET: Klemmen fra Idé til «Mini» fikk Arne Sansdtø til å humre litt ektra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway