Grimstad Adressetidende

Rådmannen går inn for Tour-målgang

Mye tyder på at Grimstad blir målsted for Tour des Fjords neste år.

- TOUR DES FJORDS

Rådmannen anbefaler at Grimstad skal bidra i et regionalt samarbeid som vil sørge for å få Tour des Fjords til fylket i 2018 og 2020.

Grimstad ønsker primaert å vaere målsted i 2018. Det vil avsettes midler til et budsjett på 575.000 kroner til dette, hvorav 75.000 kroner dekkes gjennom avsatte midler til sentrumsut­vikling i naeringsbu­dsjettet og 500 000 kroner budsjetter­es i 2018, heter det i rådmannens forslag.

I behandling­en framgår det at rittet har gitt store ringvirkni­nger. Verdiskapi­ngen i Rogaland og Hordaland var mellom 15 og 34 millioner kroner i 2016, står det. I tillegg er medieekspo­neringen betydelig nasjonalt og internasjo­nalt.

Tour des Fjords er et internasjo­nalt etapperitt som skal arrangeres for sjette gang i 2018. Tidligere har rittet blitt arrangert på Vestlandet, men i 2018 og 2020 har rittledels­en uttrykt et ønske om å arrangere i Austog Vest-Agder.

Behov for frivillige

Det slås fast av rådmannen at det er et krevende arrangemen­t å gjennomfør­e. Blant annet vil det vaere behov for et stort antall frivillige. «Rådmannen mener at Grimstad er godt rigget til å ta en sentral rolle i neste års Tour des Fjords-satsing. Kommunen ønsker primaert å ta rolle som målsted», står det.

Det foreligger foreløpig ikke noe endelig avklaring på om Grimstad har mulighet til å vaere målsted i 2018, men rådmannen ønsker et vedtak som sier at man kan jobbe mot det.

 ?? FOTO: ARKIV ?? RITT: Grimstad har tidligere arrangert større ritt som NM.
FOTO: ARKIV RITT: Grimstad har tidligere arrangert større ritt som NM.
 ??  ?? RÅDMANN: Tone Marie Nybø Solheim
RÅDMANN: Tone Marie Nybø Solheim

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway