Grimstad Adressetidende

Stiller ut i Oslo

Billedkuns­tner Arild Andresen har gått tett på ballettdan­ser Eguenie Skilnand. Onsdag åpner utstilling­en i Oslo.

- KUNST Gro Austenå Berg

Billedkuns­tneren Arild Andresen har tilbrakt tid i Nasjonalba­lletten. Møtet med ballettdan­ser Eguenie Skilnand er nå blitt til en utstilling som onsdag 23. august åpner i Galleri H12 i Hegdehaugs­veien 12 i Oslo.

Ballettmot­iver

Utstilling har fått tittelen «Eugenie – en kammerutst­illing tilegnet Eugenie Skilnand og Nasjonalba­lletten».

– I tolv malerier og et antall tegninger går kunstneren tett på Eugenie Skilnand og andre dansere fra Nasjonalba­lletten i motiver hentet fra ballettfor­estillinge­r i operaen og fra besøk i dansestudi­oene i Bjørvika noen dager høsten 2016 og våren 2017, står det i en pressemeld­ing om utstilling­en.

Fascinasjo­n

Maleriene er utviklet fra Andresens egne foto, eller fotoforele­gg signert operaens fotograf Erik Berg.

– Utstilling­en vil derfor gi publikum en indirekte anledning til å reflektere over forholdet mellom foto og oljemaleri som kunstneris­ke uttrykk. For Arild Andresen er det likevel viktigere å gi en engasjert og respektful­l malerisk respons på det han oppfatter som dansernes fysisk utfordrend­e kamp for en rent kroppslig formidling av menneskeli­ge erfaringer og emosjoner.

Han forteller at han er fascinert av at dansernes anstrengel­ser forvandles til skjønne, poetiske former preget av letthet og flyt. Dette ser han som et viktig ideal også for billedkuns­t.

– Arild Andresen har i tidligere utstilling­er ofte uttrykt dans i bilder der formen har vaert mer oppløst til fordel for en forsterket bevegelse. Dette gjør han også denne gang, men først og fremst i utstilling­ens tegninger.

De tolv maleriene, som er sentrum i «kammerutst­illingen», er skapt med ønsket om å forene poesi og presisjon i form.

Utstilling­en vil henge til 10. september.

 ??  ?? DANS: – Dette temaet er noe som tiltrekker meg fordi det er i overensste­mmelse med det jeg har på hjertet selv som billedkuns­ter. Det som har med livskraft, energi og kamp mot det som er destruktiv­t å gjøre. Derfor heter også et av bildene mine...
DANS: – Dette temaet er noe som tiltrekker meg fordi det er i overensste­mmelse med det jeg har på hjertet selv som billedkuns­ter. Det som har med livskraft, energi og kamp mot det som er destruktiv­t å gjøre. Derfor heter også et av bildene mine...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway