Grimstad Adressetidende

Fra nedrykksst­rid til rykksjakt på 13 minutter

Det er kort fra himmel til helvete – og motsatt – i fotball. Det fikk Jerv-trener Arne Sandstø og resten av klubben føle på kroppen da Jerv snudde til 3-2seier mot Elverum på overtid.

- OBOS-LIGAEN b Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

I 93 av 94 minutter lå Jerv an til å få maks ett poeng da de gjestet Elverum. I såfall ville laget for alvor blitt en del av nedryksstr­iden igjen. Ikke før Andreas Hagen stanget inn seiersmåle­t nesten tre minutter på overtid, ledet Jerv kampen. Men det viktigste er å lede når dommeren blåser for full tid.

– Forskjelle­n på tap og seier er helt sinnssyk, for å vaere aerlig. Men det er jo derfor vi elsker fotball; fordi alt er mulig. Man går fra bunnløs sorg til endeløs glede i løpet av en fotballkam­p. Det er vel derfor det er verdens største idrett, sa Sandstø etter kampen.

For det var langt fram til de tre poengene. På hjemmebane var det nemlig Elverum som tok ledelsen etter en knapp halvtime ved Marius Hagen. Scoringen kom etter et langt kast som ble klarert av Jerv-forsvaret. Ved 16-metersstre­ken plasserte Hagen ballen i venstre hjørne.

Alt skjedde mens matchvinne­r Hagen var ute for å få behandling for en vond arm.

Jerv hevet seg noe inn mot pause og skapte et par-tre gode muligheter, men verken Michael Ogungbaro, Glenn Andersen eller Hagen klarte å overliste Elverum-målvakten.

Idé-scoring

I andre omgang så det lenge ut til at Elverum skulle klare å forsvare ledelsen, men nysignerin­gen Idé Gomes ville det annerledes. Etter praktfullt forspill av Vegard Somdal på høyresiden, kunne den høyreiste spissen enkelt stange inn utligninge­n i det 80. minuttt.

Men gleden ble kortvarig. Kun fire minutter senere fikk Marius Hagen går helt upresset fram til 18 meter og plassere ballen i lengste hjørne. Dermed kunne hjemmelage­t slippe jubelen løs for det de trodde var seiersmåle­t.

Men så var det dette med bjørnen og salg av skinnet da. For kun to minutter senere var Espen Knudsen frampå på en corner. Headingen snek seg såvidt over mållinjen og dermed var lagene like langt - igjen.

Klatret på tabellen

Mot slutten så det ut til å gå mot ett poeng til hvert av lagene, et resultat begge ville vaert passe fornøyd med, men Andreas Hagen ville så gjerne ha tre poeng. På en corner fra venstre stanget han inn seiersmåle­t fra bakerste stolpe. Ett minutt senere blåste dommeren av kampen til store jubelscene­r fra Jerv-benken.

– Det er jo litt vanskelig å vite hvor store sjanser man skal ta på 2-2, men så fikk vi en corner og da var det bare å flytte opp det vi hadde, sa Hagen.

Med seieren klatrer Jerv til 10.-plass på tabellen. Det som kunne blitt et comeback av det fryktede nedrykkssp­økelset, ser i stedet ut til å bli en kamp om opprykkskv­alik.

??  ?? FEIRET SEIER: Vegard Somdal og Reider Berg Vaule jublet for tre poeng. I bakgrunnen ser man en svaert fornøyd Jerv-trene