Grimstad Adressetidende

Takt og tone i debatten

-

Debatten om heising

av regnbuefla­gget ved Grimstad Rådhus skapte et stort engasjemen­t og høy temperatur i debatten, noe også innleggene på nett og papir i Adressa viser. Reaksjonen­e kom dessuten på løpende bånd på vår Facebooksi­de. I all hovedsak var debatten saklig, opplysende og ikke personorie­ntert.

Ordfører Kjetil Glimsdal

ble riktignok skyteskive for sitt standpunkt i striden om flaggheisi­ngen. Han begrunnet sitt ståsted med det formelle, samt frykt for at enhver interessef­orening skulle slippe til på kommunens flaggsteng­er. Han visste selvsagt at det ville bli reaksjoner. Men Glimsdal lyttet til flertallet i formannska­pet – og flagget ble heist av vaktmester­en. Deretter vanket det rosende ord fra hans motstander­e også til ordføreren i de sosiale mediene.

Men det finnes

en mørk side også. I formannska­pets møte fortalte Glimsdal at saken har vist ham hvor intolerant det går an å vaere i toleransen­s navn. Erlend Gunstveit berører noe av det samme i sitt innlegg i dagens avis, der han skriver «toleranse og respekt går begge veier». En vanlig uskikk er å tillegge meningsmot­standere holdninger og meninger de ikke har. Til og med Glimsdals sønner i Sveits og Stockholm «ble hetset grovt på Facebook», ifølge Glimsdal.

Viharalle

et ansvar for å opptre redelig og saklig selv om engasjemen­tet er stort.

 ??  ?? HETSET: Ordfører Kjetil Glimsdal sier han ble skremt av hetsen på Facebook.
HETSET: Ordfører Kjetil Glimsdal sier han ble skremt av hetsen på Facebook.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway