Grimstad Adressetidende

Feviks nye kafé stengte dørene etter et drøyt år

Våren 2016 åpnet Café Helben dørene på Feviktoppe­n, men i slutten av juli i år stengte stedet for godt.

- NAERING

Kafeen ble åpnet av Benno Leijgraaf og Helene Andersson, og ble godt mottatt av lokalbefol­kningen. Både på Facebook og Tripadviso­r fikk stedet mange positive tilbakemel­dinger.

I slutten av juli i år ble imidlertid lokalet tømt, og «til leie»lapper kom opp i vinduene. 11. august dukket følgende tekst opp på cafeens facebooksi­de:

«Kjaere fevikboere og gjester hos Cafe Helben. Dessverre har vi bestemt oss for å legge ned Cafe Helben på Fevik. Ved oppstarten for halvannet år siden hadde vi store planer på koselige Fevik. Grimstad kommune var positive til en utvidelse, både inne og ute, samt skjenkebev­illing. Beklagelig­vis var ikke alle i naerområde­t med på dette, noe som vanskeligg­jorde og fordyret hele prosessen med tanke på utvidelse. Dette beklager vi meget sterkt. Derfor tok vi avgjørelse­n om at det er bedre å avvikle enn å gå videre på en «usikker og kronglete vei». Vi har nå tømt lokalene på Fevik, og orienterer oss om noe nytt i fremtiden, men da mest sannsynlig ikke på Fevik. Vi vil med dette takke alle gjester for en fantastisk tid, og håper å kunne be dere tilbake en gang i fremtiden!»

Ville utvide med veranda

Driver Benno Leijgraaf forteller til Adressa at det er et par grunner til at kafeen har lagt ned driften i lokalene på Fevik.

– Vi ville vokse, så vi ville bygge en veranda for å ha uteserveri­ng. Vi leide et annet lokale, og fikk tillatelse av kommunen til å bygge en veranda på 30 kvadratmet­er, sier han.

Selv om cafeen fikk gode tilbakemel­dinger, var ikke Leijgraaf helt fornøyd med antallet kunder.

– Nei, det var for få kunder, men det var også fordi vi ikke kunne ha uteserveri­ng. De fleste kjørte forbi fordi de ikke kunne sitte på utsiden. Vi så det i fjor sommer også, at det ble faerre og faerre, sier Leijgraaf.

Noen i naerområde­t ville imidlertid ikke ha en slik utvidelse, forteller han, og opplyser at han ikke ønsker å gå inn på hvem dette var.

Ser etter nye lokaler

– Det ble klaget i første omgang ved åpning av lokale én, men en ny klage kom da vi ønsket utvide med lokale to. Vi kunne derfor ikke se at vi kunne drive vår café som tidligere tenkt da mye energi og penger gikk til responderi­ng på klager. Vi velger derfor å legge ned tid og energi i en ny plass, der vi er ønsket, sier Leijgraaf. – Har dere nye planer nå? – Ja, vi ser etter et fint sted. – Men ikke på Fevik? – Nei, antagelig ikke.

 ?? ARKIVFOTO ?? ÅPNINGEN: Helene Andersson og Benno Leijgraaf kunne fortelle Adressa om gode åpningsuke­r i april i fjor.
ARKIVFOTO ÅPNINGEN: Helene Andersson og Benno Leijgraaf kunne fortelle Adressa om gode åpningsuke­r i april i fjor.
 ??  ?? STENGT: Lokalene hvor Café Helben lå på Feviktoppe­n, er nå tomme.
STENGT: Lokalene hvor Café Helben lå på Feviktoppe­n, er nå tomme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway