Grimstad Adressetidende

De skal tjene penger for laget med lovlig epleslang

I Express har de nå fått nok av at foreldre ender opp med å selge toalettpap­ir for barna.

- EXPRESS Øystein Bjerkestra­nd

Nå skal klubbens 11- og 12-åringer på lovlig epleslang til inntekt for lagene sine.

Samarbeide­t med Puntervold er enkelt. Dersom man av forskjelli­ge grunner ikke har mulighet til å plukke eplene i hagen sin, kan man ta kontakt med Express. Da vil 2005- og 2006-årgangene komme å plukke eplene som uansett ville råtnet. Derfra går turen til Puntervold hvor de får hjelp til å presse eplene til eplemost, som de igjen kan selge til inntekt for lagene sine.

– For oss er det dette en viktig bevisstgjø­ring med tanke på å ta vare på eplene. I stedet for at eplene faller ned og råtner, kan man bruke det til en inntekt for idrettslag. I tillegg kan det bli en god hjelp for dem som kanskje ikke orker eller har mulighet til å plukke eplene selv, sier daglig leder på brenneriet, Fabian Widmer.

Egen etikett

I første omgang er det et prøveprosj­ekt, men både Express og Puntervold ser for seg at det er et samarbeid som kan utvides framover. Hvis det blir produsert store nok kvantum kan til og med bli egne Express-etiketter.

– Absolutt. Dette er en test som vi gjør sammen for å se hvordan det funker. Hvis det blir en god mengde, så kan de få egen etikett. På den måten er det enklere for dem som kjøper å se at man har støttet Express, sier Widmer.

Daglig leder i Express fotball, Magne Aslaksen, ønsker nyvinninge­n hjertelig velkommen.

– Dette er veldig spennende. Ikke minst fordi det gjør at ungene må jobbe litt. Når vi selger toalettpap­ir og annet, ender det ofte med at foreldrene prøver å selge det på Facebook. I tillegg håper vi at det blir et tilbud som blant andre eldre kan sette pris på ettersom de får hjelp til å rydde hagen, sier Aslaksen.

Tar vare på ressursene

Den lovlige epleslange­n starter i midten av september og varer rundt én måned. Men allerede nå kan personer som ønsker å få hjelp til å rydde hagen for epler ta kontakt med klubben.

– Det er mye spennende og positivt med dette. Vi tar vare på ressursene våre, de yngre må ta i et tak og samtidig viser vi behovet for råvarer for å produsere eplemost, avslutter Widmer.

 ??  ?? DUGNAD: Express sine 2005- og 2006-lag er klare for å gå på epleslang - med tillatelse. Bak i grønt står Fabian Widmer i Puntervold.
DUGNAD: Express sine 2005- og 2006-lag er klare for å gå på epleslang - med tillatelse. Bak i grønt står Fabian Widmer i Puntervold.
 ??  ?? EGEN ETIKETT: Neste år kan det bli mulig å kjøpe eplemost med Express-etikett.
EGEN ETIKETT: Neste år kan det bli mulig å kjøpe eplemost med Express-etikett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway