Grimstad Adressetidende

Tett mellom kontrollen­e

Utryknings­politiet har de siste dagene hatt en rekke kontroller i Grimstad. Både tidlig og seint har de vaert å se på hovedveier og sideveier over hele kommunen. Noe som har gitt resultater.

- TRAFIKK

Forrige helg var det en rekke promilleko­ntroller flere steder i Grimstad, mens det denne uken har vaert fokus på fart, belte og mobilbruk. I tillegg forsøkte UP i Fevikmarka å stoppe et vogntog i som fraktet en Tesla, der hengeren angivelig hadde et punktert dekk.

Mens biltranspo­rten ble stoppet ved Rannekleiv-avkjøringe­n på E18, og alt ble funnet i orden, var ikke dette helt tilfellet for én som ble stoppet i promilleko­ntroll i Østerhus. Eller for flere av dem som ble sjekket langs fv. 420 og fv. 404 onsdag.

Fort på Roresanden

– Vi har fått melding fra beboere i området at det tidvis kjøres veldig fort i Roresanden­området, og derfor tok UP en kontroll her i kveld. Selv om høyeste målte fart var 64 km/t i skiltet 50-sone, er jeg ikke i tvil om at et par av dem jeg ikke fikk målt fordi det ble skrevet på andre, hadde høyere fart, forteller en førstebetj­ent fra UP vi møter langs Opplandsve­ien ved Igland på Roresanden.

– Totalt er det utferdiget fire forenklede forelegg for fart, der alle lå mellom 60 km/t og 64 km/t, noe som gir 3.700 kroner i bot og to prikker på førerkorte­t. I tillegg ble det utferdiget to bøter for manglende bruk av belte, som koster 1.500 kroner, legger han til.

– Dette er et område vi kommer til å komme tilbake til. For det er liten tvil om at beboernes tips om at det kjøres for fort her, stemmer. Og nå har vi i tillegg fått litt mer konkrete tidspunkt som er gode å ha kontroller på, sier førstebetj­enten før han klokka 20.45 pakker sammen. Nøyaktig to timer etter å ha startet.

Måtte vente

– Jeg la merke til at du stoppet et vogntog som fraktet biler mellom Arendal og Grimstad i 17-tiden i dag retning Grimstad. Hva var dette?

– Vi fikk tips om at hengeren på vogntoget muligens hadde et punktert hjul. Denne var på vei fra Kristiansa­nd og østover. Nå kom den litt for fort da jeg ville stoppe den i Fevikmarka, så da ble det stopp ved Rannekleiv. Men alt var i orden her og nederlende­ren kunne kjøre videre, forteller Utryknings­politiets mann.

– Ellers hadde vi i helgen promilleko­ntroller flere steder i Grimstad på kvelden. Her var det stopposter på Temse, starten av Fjaereveie­n, Vikkilen og i Østerhus. Under sistnevnte kontroll blåste en mann til 0,12 i promille, noe som er under grensen på 0,20. Etter å ha ventet en stund gikk resultatet ytterliger­e ned og han fikk lov til å kjøre videre. Hadde den steget, ville han blitt parkert, tilføyer førstebetj­enten.

Lite på Fevik

En annen patrulje fra UP hadde onsdag kveld kontroller så vel øst som vest av Fevik sentrum. Først var det sjekk av kjøretøy mellom Engene og Fevik, før det senere var kontroll i Strandsvin­gen. Resultaten­e her var faktisk oppløftend­e.

– Under kontrollen øst for Fevik var det fokus på mobil og beltebruke­n. Her ble gitt tre forenklede forelegg for bruk av mobiltelef­on og et vernegebyr. Prislappen på dette er henholdsvi­s 1.650 kroner 0g 1.500 kroner, forteller en politibetj­ent fra UP i Strandsvin­gen.

– Her i Strandsvin­gen har det vaert fokus på promille. En rekke bilister er sjekket, men det har ikke vaert noen overtredel­ser. Så slik sett må vi vaere fornøyd, sier UPs mann på stedet.

 ??  ?? DYRT: Denne kvinnen ble stoppet på Roresanden for å kjøre 60 km/t i 50-sonen. Dette kostet 3.700 kroner og ga to prikker på førerkorte­t.
DYRT: Denne kvinnen ble stoppet på Roresanden for å kjøre 60 km/t i 50-sonen. Dette kostet 3.700 kroner og ga to prikker på førerkorte­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway