Grimstad Adressetidende

Klar for å slå til med «Don’t

Lørdag kveld skal Lisa Børud (21) i ilden i Stjernekam­p for første gang. Hun håper å nå langt, men ser for seg at opera i program fem kan bli en utfordring.

- STJERNEKAM­P

Lisa Børud er vant til å vaere i rampelyset som en av KristenNor­ges store barnestjer­ner da hun var yngre, men når hun nå skal delta i en konkurrans­e på TV, melder det seg likevel noen nerver. Hun er blant annet spent på hvordan det skal gå den lørdagen de skal synge opera om hun når så langt.

– Det er mye tv-tid og mye og holde styr på og bli vant til, og så er det en konkurrans­e. Det har jeg aldri vaert med på, sier hun på telefon fra Oslo. Hun er tidlig oppe noen dager før det braker løs, og litt ut på formiddage­n må hun ut til prøver på Fornebu.

– Jeg er spent og vil gjøre det bra, sier hun.

Fin melodilinj­e

Heldigvis for Lisa er det ikke opera deltakerne skal synge i første program, men sjangeren stadionroc­k. Hun ønsket å synge «Don’t Stop Believin’» av Journey fra 1981, og i samarbeid med produksjon­en ble det også den hun synger som nummer fire på scenen lørdag.

– Hvorfor ville du synge akkurat den sangen?

– Jeg synes den er veldig kul, og så synes jeg melodilinj­en er fin. Jeg synes den driver veldig fremover. Det er mange som har et forhold til den og liker den veldig godt. Det er en positiv tekst, svarer hun, og forteller at stadionroc­k ikke er det hun hører på hvis hun skulle sette på noe.

– Men det er ikke helt galt, mener hun.

Dans

Til vanlig går Lisa andre året på hiphop-linjen på Baardar i Oslo. Det hender at Baardar-elevene bidrar som dansere på Stjernekam­p, og dermed trodde hun at det var det hun ble kontaktet om da hun fikk henvendels­en. Overraskel­sen var derfor stor da hun skjønte at hun skulle vaere en av artistene. En av Lisas sterke sider i konkurrans­en er at hun også kan danse. Dansingen får hun bruk for allerede i neste program når sjangeren er EDM, elektronis­k dansemusik­k.

Familien flyttet til Grimstad og Fevik da Lisa var fire. Hun er derfor vokst opp her, men resten av familien har nå flyttet til Arendal.

– Jeg begynte på Grimstad danseteate­r da jeg var sju, og så gikk jeg over til Allegro og

 ?? NAGLESTAD/NRK FOTO: JULIA MARIA ?? STJERNEKLA­RE: F.v. Erlend Bratland, Hilde Lyrån, Gaute Ormåsen, Lisa Børud, Aleksander Walmann og Ida Maria.
NAGLESTAD/NRK FOTO: JULIA MARIA STJERNEKLA­RE: F.v. Erlend Bratland, Hilde Lyrån, Gaute Ormåsen, Lisa Børud, Aleksander Walmann og Ida Maria.
 ??  ?? SCENEVANT: Lisa Børud har holdt mange konserter i sitt liv. Og har flere plateutgiv­elser bak seg. Her er hun i Fjaereheia i 2010.
SCENEVANT: Lisa Børud har holdt mange konserter i sitt liv. Og har flere plateutgiv­elser bak seg. Her er hun i Fjaereheia i 2010.
 ??  ?? DANS: Lisa Børud (nr. 2 bak f.v.) var blant annet en av Pink Ladies i Allegro ballettstu­dios Grease-oppsetting i 2013.
DANS: Lisa Børud (nr. 2 bak f.v.) var blant annet en av Pink Ladies i Allegro ballettstu­dios Grease-oppsetting i 2013.
 ??  ?? I RAMPELYSET: Lisa Børud under en av prøvene til første sending av Stjernekam­p denne uka. Nå håper hun på stemmer fra
I RAMPELYSET: Lisa Børud under en av prøvene til første sending av Stjernekam­p denne uka. Nå håper hun på stemmer fra

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway