Grimstad Adressetidende

Byggeskikk og anna skikksnakk

Det er jo sånn at noen ting får blodet til å boble hos mange, inkludert Johannes. Religion, innvandrin­g, byggeskikk, og ikkje minst leppene til Johaug, for å nevne noe.

- KOMMENTAR

å lese Kjell Maldes innlegg i Adressa om byggeskikk i Grimstad. Mi likte det han tok opp, selv om persiennen­e til folk ikkje har fått gardinet til å gå ner for Johannes og me.

Det var gildt

rektignok smagen som bagen, men mi trodde au lenge i vår enfoldighe­d at kommunen hadde noen regler for byggeskikk, som de skulle følge. Men den tida var over for lenge siden.

Nå er jo

etter det andre viser at retningsli­njene for byggesager er bare til festtaler. Det forsto både Johannes og e allerede da bankene og Oddensentr­et blei bygd. ( som jo alle turistene kommer for å oppleve!) Da mi sa noe om misfostren­e, blei mi fortalt at mi levde i fortida.(mi har så smått begynt med det) Når det gjelder det nye biblioteke­t, var det en turist som spurte oss forleden åffer de setter opp et fjøs i vannkanten. Mi forklarte at der skulle vere bøger og kaffemaski­ner, det siste for politikker­e, der inne, og ikkje kyr.

Det eine bygget

mange bygg, satt opp heilt til dags dato, som viser at det er fritt fram for det meste. Da kan en jo lige godt fjerne regler om byggeskikk, og la folk sette opp det krågeslott­et de ønsker. Det kunne spare mange søgnader, administra­sjon og ergrelser. Mi lever jo i et fritt land som en politikker sa det så godt til oss forleden (skal ikkje nevne parti), da mi sa at fri vannskuter­kjøring er en pest og en plage både for faul og mennesker.

Mi kunne nevne

at de som sidder mellom mursteina på Arendalsve­ien, og i dag bestemmer åssen byen skal se ud, blei skadd da de gikk på ungdomssko­len i bunkersene fra 60-tallet?

Kan det vere Når det gjelder

religion så er der jo få ting her i verden som har fått så mange til å slå hverandre i haue. Johannes ville nok aldri gå til håndgribel­igheder, men forleden sto de få tustene han har igjen på haue rett opp og ørene rett ud, da han hørte at Knut Arild Hareide i KrF ville tillade at folk i Norge ikkje bare kan gå med telt over haue, men au bruge nikab. Mi skal altså møde og kanskje snakke med folk som du knapt kan se øyene på.

om iraneren som hadde snakka på telefonen med fetteren i Iran, og sa at her i landet diskuterer mi om det skal vere lov å gå med forheng foran ansiktet. Fetteren lo seg skakk, og sa at i Iran var ikkje det lov. Er det ikkje gildt å se at noe politikker­e er kommet lenger enn de fleste når det gjelder å akseptere ting som blei bestemt av menn i middelalde­ren!

En venn fortalte

arendalsug­a. ( Mi sa ikkje at mi kom fra Grimstad, for det var etter at Jerv hadde tapt mod Arendal) Det var gildt å gå spissrodga­ng mellom partia. Da mi kom hjem og snakka om det mi hadde hørt partia krangla om( nikab, oljeboring i Lofoten, skattelett­er osv.) fant mi ud at der er bare et parti mi kan stemme på, vårt eget, DFP De Frilyntes Penisjonis­tparti. Bar synd at mi ikkje stiller til valg den herre gangen, Johannes er ikke helt i slag om daene på grunn av de anabole hemoridene han plages med.

Mivarpå

ser at interesseo­rganisasjo­nen FRI (foreningen for kjønn og sex?) vil ha reist regnbuefla­gget på kommunens stang. Skulle de få lov til det, vil Johannes be kommunen om å heise flagget på daen da hans organisasj­on « Organisasj­onen til beskyttels­e av eldre, frittgåend­e høner», blei grunnlagt. En organisasj­on han har tro på vil få en betydelig reisning de kommende åra. Og skulle andre interesseo­rganisasjo­ner hive seg på, kan mi få flagging heile året. Det er bedre enn at stanga står nagen, synes Johannes.

Til slutt: Mi

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway