Grimstad Adressetidende

Lothe verdensmes­ter igjen

Veteransvø­mmeren satte både rekorder og høstet medaljer i Budapest.

- SVØMMING

I 1998 hadde Lise Lothe skikkelig lyst til å prøve seg på den internasjo­nale svømme-arenaen igjen. Som aktiv svømmer var Fauske-jenta kvalifiser­t til OL i Los Angeles i 1984, men svømmeforb­undet valgte likevel ikke å sende henne. Det svei, og ikke minst undertegne­de var i harnisk!

Etter kiroprakto­rutdannels­e i USA og familie å følge, etablerte hun seg i Grimstad, og hjalp straks til i det saerdeles aktive og gode svømmemilj­øet her. Dermed våknet lysten til også selv å svømme til liv igjen, revansjere seg for forbigåels­en 14 år tidligere, og det resulterte i trippel verdensmes­tertitler i Casablanca.

Holder formen ved like

Siden har det gått slag-i-slag for den saerdeles aktive og engasjerte kvinnen. Kiroprakto­rpraksisen blomstret, hun tok doktorgrad, deltok i europeiske organisasj­oner og faglig utvikling, deltar i kommunalt utvalgt for Venstre (helse, selvfølgel­ig), er en saerdeles viktig del av svømmeklub­bens trener- og støtteappa­rat, og klarer selvsagt ikke å bare se på og veilede, men holder selv formen upåklageli­g vedlike.

Europareko­rd

Sist uke var Budapest arena for svømme-VM for Masters (veteraner), og Lise var igjen blant favoritten­e. Hun startet mesterskap­et med sølv og nordisk rekord for sin årsklasse (50-54 år), satte ny nordisk rekord på 50m rygg dagen etter, da hun hadde første-etappen på stafetten og la grunnlaget for VM-gull og europareko­rd (!). Etter en dags hvile sikret hun ny sølvmedalj­e på 100m rygg for så å avslutte suksessen med individuel­l verdensmes­tertittel på 50 rygg og like etter bronse og nordisk rekord på 400 fri.

Deretter rett på flyet søndag kveld og tilbake på jobb mandag morgen – godt gjennomfør­t fru Lothe!

 ?? ARKIVFOTO ?? VANT: Lise Lothe gikk til topps i VM for Masters.
ARKIVFOTO VANT: Lise Lothe gikk til topps i VM for Masters.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STAFETT: Bildet viser Lise Lothe i starten av sin 50m rygg, som endte i gull og europareko­rd for hele stafettlag­et, hvor hun hadde startetapp­en.
FOTO: PRIVAT STAFETT: Bildet viser Lise Lothe i starten av sin 50m rygg, som endte i gull og europareko­rd for hele stafettlag­et, hvor hun hadde startetapp­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway