Grimstad Adressetidende

– Toleranse og respekt går begge veier

KrF-representa­nt Erlend Gunstveit svarer Høyre, Venstre, SV og Ap i saken om regnbuefla­gg.

- LESERNES MENING Erlend Gunstveit

Politikere har stått i kø for å slå politisk mynt etter at ordføreren sa han ikke ønsket å ta initiativ om å heise regnbuefla­gget på kommunens flaggsteng­er. Her er det flere hensyn som må tas. Venstres representa­nt Arnt Gunnar Tønnessen kaller det «trist og smålig» at ordføreren ikke tar initiativ til å heise flagget over rådhuset. Da er jeg nødt å informere Tønnessen om at loven om flagging fra offentlige bygg tilsier at det ikke vil vaere lovlig å flagge med regnbuefla­gget. Er det «trist og smålig» at ordføreren ikke bryter flaggloven for å gjøre det som er sosialt akseptabel­t?

politiker som fronter det som er sosialt akseptabel­t er enkelt. Mer krevende er det å vaere den som må stå i stormen som utspiller seg i vannglasse­t. Tabloide overskrift­er som «Ordføreren nekter å heise regnbuefla­gget» er heller ikke med på å holde debatten på et saklig

Å vaere en

nivå. Den hetsen som har vaert mot ordføreren i både denne og tidligere saker viser at toleransen kanskje ikke er så viktig allikevel. Det ordfører Kjetil Glimsdal uttalte til Adressa var at han ikke ville ta initiative­t til noen endret praksis – men at det er en bred politisk debatt som kan komme fram til ny praksis om det er ønskelig.

som ønsker en ny definisjon av loven og håndtering av denne, så er det viktig å dra fram noen momenter.

Men for dem

det ikke lov å bruke interesseo­rganisasjo­ners flagg på kommunale flaggsteng­er. Ønsker man å åpne for dette, som ganske mange politikere

Idager

tilsynelat­ende ønsker, må man også ta høyde for at organisasj­oner som ikke er så «politiske korrekte» har rett til å heise sitt flagg på rådhuset. Jeg er ikke sikker på om verken Høyre, Venstre eller SV vil åpne for alt dette – men det er dette likhet for loven betyr.

 ??  ?? HETS: KrF-politiker Erlend Gunstveit (i mørke klaer på bildet) mener ordfører og partifelle Kjetil Glimsdal blir utsatt for hets i saken om regnbuefla­gg, og i andre saker.
HETS: KrF-politiker Erlend Gunstveit (i mørke klaer på bildet) mener ordfører og partifelle Kjetil Glimsdal blir utsatt for hets i saken om regnbuefla­gg, og i andre saker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway