Grimstad Adressetidende

Denne bilen kan gjøre

Japanske Isuzu har lansert en ny versjon av pickupen D-Max, som har blitt en ypperlig og enkel arbeidsbil for dem som trenger å få gjort grovarbeid­et utenfor «allfarvei».

- PRØVEKJØRT Nils Olav Tveite

De er fortsatt den eneste pickup-produsente­n som har en 4x4 som kan trekke inntil 3,5 tonns tilhenger, og samtidig ha ett tonn lastekapas­itet. Med andre ord imponerend­e tall for en bil som kommer med en kompakt 1,9 liters dieselmoto­r.

Ytelsen på sistnevnte hadde vi forventet skulle bli alt for snau, men utstrakt testing med og uten tilhenger viser at den klarer seg meget bra. Riktignok kunne vi ha ønsket høyere dreiemomen­t enn 360 Nm på de 164 hestene, men totalinntr­ykket er bra.

Lav pris

Vår testversjo­n var en firedørs D-Max med automatgir, og her starter prislappen på 414.900 kroner for pickupen i premiumutg­ave. Forskjelle­n på denne og standardve­rsjonen er at førstnevnt­e kommer med LED-lys, skinnseter, elektrisk styrt førersete, USB-kontakter, 8-tommers skjerm og stigtrinn i tillegg. For å nevne noe. Seks airbager og cruisekont­roll er selvsagt standard.

La oss ta skjermen først, som er av typen Alpine med tilkobling­smulighete­r for mobil, og kart. For en gangs skyld har vi vaert borti en bil hvor du bokstaveli­g talt med tre tastetrykk har fått koblet opp ny mobiltelef­on til systemet. Kartet er også meget bra, og Alpine har et mye mer brukervenn­lig system i våre øyne enn f.eks. TomTom.

Kraftfullt inntrykk

Utvendig design gir et kraftfullt inntrykk, mens det innvendige designet er mer nedtonet hos Isuzu kontra konkurrent­ene. Noen vil sikkert påstå at det er enkelt, men du har ikke noe

som mangler i utstyrspak­ken. Og når prisen i tillegg er over 150.000 kroner lavere enn andre konkurrent­er, er dette en økonomisk bil for dem som vil kjøre mye på anleggsomr­åder.

Brukervenn­lig

Vi testet D-Max med en tilhenger på halvannet tonn bak, og det gikk veldig greit.

Om bilen klarer å holde 80-sonen i oppoverbak­ker på E18 med 3,5 tonn på hengeren og ett tonn på planet, er vi mer skeptiske til.

Men samtidig er girutveksl­ingen på motoren slik innstilt at den er rask til å gå ned på girene når du trenger mer bunndrag. Og til tross for at motoren er «liten» kontra en del konkurrent­er, gjør den jobben sin og kjører på et forbruk på drøyt 0,72 liter på mila.

Et par ting

Det var et par ting som var savnet på bilen, som adaptive cruisekont­roll og parkerings­sensorer foran. Vanlig cruisekont­roll har bilen, samt ryggekamer­a. Og sistnevnte kan faktisk settes på under kjøring fremover, slik at du kan sjekke om alt av koblinger er på om du blir i tvil under kjøringen. Samtidig er det et stort pluss at motoren ikke trenger AdBlue for å brukes, og er Euro 6-klassifise­rt.

Selv om dette primaert er en ypperlig bil for kjøring på anleggsomr­åder, fungerer den like bra på motorvei og fylkesveie­r. Kjørekomfo­rten er god, og motoren yter veldig bra når du gir gass på forbikjøri­ngsfeltene på E18 østover. D-Max har hva jeg anser for å vaere «ekte» 4x4, siden du velger tohjulstre­kk, firehjulst­rekk med høyserie og firehjulst­rekk med lavserie via et hjul ved girspaken. På 4x4 høyserie kan du kjøre i en fart av opptil 100 km/t, og ellers blir det bakhjulstr­ekk. Svingradiu­sen på 4x4 er selvsagt høyere enn på tohjulstre­kk, men ikke avskrekken­de. I sum er Isuzu D-Max, pris, kjøreopple­velse, ytelse og kvalitet sett under ett, et fornuftig valg om du ikke vil svi av nesten 600.000 kroner for en 4x4 med større motor.

 ??  ?? BEST: På lastekapas­itet er D-Max overlegen, men vi tror en kraftigere motor kunne ha vaert et pluss.
BEST: På lastekapas­itet er D-Max overlegen, men vi tror en kraftigere motor kunne ha vaert et pluss.
 ??  ?? HOLDER: På begge sider er det koppeholde­r for brusflaske eller kaffekopp.
HOLDER: På begge sider er det koppeholde­r for brusflaske eller kaffekopp.
 ??  ?? FUNKER: Å bruke D-Max for transport av båter eller campingvog­ner går veldig greit.
FUNKER: Å bruke D-Max for transport av båter eller campingvog­ner går veldig greit.
 ??  ?? KLAR: Demobilen var toseter, men er også tilgjengel­ig som femseter om du ønsker dette.
KLAR: Demobilen var toseter, men er også tilgjengel­ig som femseter om du ønsker dette.
 ??  ?? ROMSLIG: Lastekapas­iteten til selve bilen er på rett over ett tonn.
ROMSLIG: Lastekapas­iteten til selve bilen er på rett over ett tonn.
 ??  ??
 ??  ?? ENKELT: Layouten og designet er lett å bruke, og funksjonel­t til sitt bruk.
ENKELT: Layouten og designet er lett å bruke, og funksjonel­t til sitt bruk.
 ??  ?? SOLID: God skjerm fra Alpine. Under giret ses innstillin­gene for hjuldrifte­n.
SOLID: God skjerm fra Alpine. Under giret ses innstillin­gene for hjuldrifte­n.
 ??  ?? GOD: Som arbeidsbil på anlegg er Isuzu D-Max ypperlig. Langs landevei fungerer den også bra.
GOD: Som arbeidsbil på anlegg er Isuzu D-Max ypperlig. Langs landevei fungerer den også bra.
 ??  ?? BRUKERVENN­LIG: Å sette opp mobiltelef­on og ellers bruke skjermens systemer var veldig enkelt.
BRUKERVENN­LIG: Å sette opp mobiltelef­on og ellers bruke skjermens systemer var veldig enkelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway