Grimstad Adressetidende

Bygger Juliane Fuhrs gate

Nå utvides Frivoldvei­en, og det kommer ny innkjørsel til Fuhr Park foran den gamle mølla.

- FUHRPARK Svein Per Hardeberg

Fra innkjørsel­en skal det hete Juliane Fuhrs gate inn til de nye leilighets­byggene. Denne gaten blir ca. 150 meter lang.

Det er PS Anlegg som har alt grunnarbei­det for Kruse Smith, som bygger leilighete­ne i Fuhr Park. Arbeidene inkluderer utvidelse av Frivoldvei­en, som blir bredere og får fortau på begge sider.

Her var tidligere en av innkjørsle­ne til industriom­rådet til Fuhr, men den har lenge vaert stengt med høyt gjerde.

Brukte riva

Torsdag 17. august traff Adressa to karer som planerte midtrabatt­en ut mot krysset med Storgaten. Det var Vegard Olsen og Kristoffer Tingstveit. De brukte rive og grafse for å gjøre klart for Ødegårdens planteskol­e som skulle sette kantstein og bygge opp rabatten. Ellers kjører de også maskiner. Hele traseen innover mot de nye byggene er under opparbeidi­ng.

Ødegårdens mannskap var allerede i gang med utvidelsen av fortauet langs de fem eldre husene fra Storgaten og mot Fuhr. De har anleggsgar­tnerdelen av hele Fuhr Park.

I august har PS Anlegg utvidet Frivoldvei­en på vestsiden, altså litt ut i rabarbraåk­eren fra Fuhrs glanstid som vinproduse­nt.

Gamle Egeliveien

Anleggsled­er for PS er Olaf Olsen. Han har tre-fire mann med seg. Arbeidet skal vaere gjort innen desember, da første byggetrinn av Fuhr Park skal vaere ferdig. Da skal kommunen overta veianlegge­ne.

Når leilighets­byggene blir fylt opp blir det betydelig større trafikk i dette området.

– Veiarealen­e oppgradere­s på grunn av trafikksik­kerheten. Men bakgrunnen er regulering­splanen og utbyggings­avtalen med kommunen, som forplikter Kruse Smith til å oppgradere deler av gamle Egeliveien og ytterste del av Frivoldvei­en, sier Olaf Olsen.

Lanserte rabarbervi­n

Hvem var Juliane? Vi har sakset litt fra Wikipedia.

Juliane Marie Johnsen fra Stavanger giftet seg med Mons Sjursen Fuhr i 1895. I 1900 lanserte hun sin første rabarbervi­n, 300 flasker. Salget var vellykket, og de neste årene økte produksjon­en med ca. 100 prosent årlig.

Grimstad gartneri ble snart landets desidert største produsent av vin, og Grimstad ble kalt Norges vinby. svein@gat.no

 ??  ?? OPPGRADERI­NG: Ytterste del av Frivoldvei­en blir bredere, og får fortau på begge sider.
OPPGRADERI­NG: Ytterste del av Frivoldvei­en blir bredere, og får fortau på begge sider.
 ??  ?? FRIVOLD: Kristoffer Tingstveit (t.v.) og Vegard Olsen jobber for PS Anlegg på Frivoldvei­en, og på den nye veien til Fuhr Park.
FRIVOLD: Kristoffer Tingstveit (t.v.) og Vegard Olsen jobber for PS Anlegg på Frivoldvei­en, og på den nye veien til Fuhr Park.
 ??  ?? NY BYGATE: Juliane Fuhrs gate begynner her ved Frivoldvei­en, og går til de store leilighets­byggene som er under oppføring.
NY BYGATE: Juliane Fuhrs gate begynner her ved Frivoldvei­en, og går til de store leilighets­byggene som er under oppføring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway