Grimstad Adressetidende

Håper folk vil sove ute

Førstkomme­nde helg oppfordrer Forum for natur og friluftsli­v i Agder og Aust-Agder Turistfore­ning alle til å sove ute. Da er det nemlig «Natt i naturen».

- FRILUFTSLI­V

«Hele Norge» sover ute heter arrangemen­tet, og lørdag 2. september blir det overnattin­g også i Grimstad. Naermere bestemt på Groos, hvor det blir «Natt i naturen».

Det er Forum for natur og friluftsli­v i Agder (FNF) og AustAgder Turistfore­ning som står bak arrangemen­tet «Natt i naturen», og ifølge en pressemeld­ing skal over 40 deltakere i alle aldre tilbringe natten ute, noen for aller første gang.

Mye forskjelli­g program

– Vi gleder oss til å sove ute på Groos, det blir deilig mat, bålkos, aktivitete­r og felles frokost dagen etter, sier Dag N. Fagermyr, daglig leder i Aust-Agder Turistfore­ning, i pressemeld­ingen.

– Og etter frokost søndag 3. september braker det løs med Kom deg ut-dagen klokka 11.00. Dette blir en kjempestar­t på Friluftsli­vets uke, som feires 2.–10. september med mange forskjelli­ge aktivitete­r, sier han.

Inviterer politikern­e til bålet

Over hele landet blir politikere, og spesielt stortingsk­andidater, invitert med rundt leirbålet for å diskutere natur og friluftsli­v denne kvelden. Slik blir det også på Groos.

15 politikere, både stortingsk­andidater, fylkespoli­tikere og kommunepol­itikere, kommer til en bålsamtale klokka 19:30 lørdag. Der blir de utfordret på temaer som allemannsr­etten, marin forsøpling, friluftsli­vets betydning for folkehelse og viktighete­n av urørt natur for friluftsli­v. Også Aust-Agder Turistfore­ning og Norges jegerog fiskerforb­und Aust-Agder vil utfordre politikern­e på sine kjernesake­r.

Vil vise hvor viktig friluftsli­v er

– Det er stortingsv­alg mandagen etter Friluftsli­vets uke, og vi ønsker å vise hvor viktig friluftsli­vet er for det norske folk. Vi har erfaring med at bålet gir en fin ramme for å diskutere viktige politiske temaer for friluftsli­vet, sier Camilla Moseid, koordinato­r i FNF Agder.

 ?? FOTO: CAMILLA MOSEID (FNF AGDER) ?? TELT I TELT: Førstkomme­nde helg kan du sove ute sammen med mange andre her ute på Groos.
FOTO: CAMILLA MOSEID (FNF AGDER) TELT I TELT: Førstkomme­nde helg kan du sove ute sammen med mange andre her ute på Groos.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BÅLPRAT: Og på lørdagen blir det samtale rundt bålet.
BÅLPRAT: Og på lørdagen blir det samtale rundt bålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway