Grimstad Adressetidende

Feiret bruktbutik­k

Øygardens Institutt, som driver tilbud for hjemmeboen­de med demenssykd­om, markerte nylig ett års drift av bruktbutik­ken.

- BRUKTBUTIK­K Peer L. Andreassen

Leder av institutte­t, Stine Kocian, forteller at inntektene fra butikken er svaert viktige for å kunne finansiere underholdn­ingsog aktivitets­tilbud til hjemmeboen­de med kognitiv svikt eller demenssykd­om.

– Vi får inn mange fine ting, og vi har et salg på rundt 1.000 kroner dagen i snitt. Vi opplever at folk i Grimstad synes vi driver et verdifullt arbeid, og at de derfor støtter oss ved å gi oss ting for salg og bruke butikken. Dette bidrar til at vi kan tilby underholdn­ing og aktivitete­r til dem som er hjemmeboen­de, påpeker Kocian overfor Adressa.

Skryter av samarbeid

Kocian roser samarbeide­t de har med Frivolltun, Feviktun og Berge gård.

– Vi føler oss velkommen i kommunen og vi blir inkludert og invitert med på aktivitete­r i regi av omsorgssen­trene. Jeg synes også det er viktig for våre brukere at vi holder kontakten med dem, påpeker Kocian.

Sveler og kaffe

Da bruksbutik­kens årsdag ble markert var Mette Liv Seljåsen, som leder dagsentere­t på Frivolltun, innom for å gi blomster og støtte til Institutte­t. – For tiden jobber alle i organisasj­onen med å samle inn penger til å betale ned lånet på den nye bussen. Vi har 28 frivillige som gjør en kjempejobb. De fortjener en stor takk, understrek­er Kocian.

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? FEIRET: Stine Kocian (til venstre) takker Mette Liv Seljåsen fra Frivolltun for godt samarbeid.
BEGGE FOTO: PRIVAT FEIRET: Stine Kocian (til venstre) takker Mette Liv Seljåsen fra Frivolltun for godt samarbeid.
 ??  ?? STÅR PÅ: Lisbeth Løyning er en av mange som står på for Øygardens Institutt.
STÅR PÅ: Lisbeth Løyning er en av mange som står på for Øygardens Institutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway