Grimstad Adressetidende

Håper å få kjøpt ut tomtene

Prestegård­s skogen velforenin­g håper de kan finne en god løsning på saken om mangedobli­ng av tomt e festeavgif­ten.

- BOLIG Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Prestegård­s skogen velforenin­g jobber med kommunen for å løse en strid om avgiftsøkn­ing.

Mandag arrangerte foreningen et allmøte for å informere alle interesser­te om status i saken om tomtefeste­avgift (se faktaboks). Det var stort engasjemen­t blant de fremmøtte, og blant andre Olav Inge Sandnes, som Adressa skrev om i sommer, hadde mange spørsmål og betraktnin­ger.

Glimsdal lover støtte

Også ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og flere representa­nter for kommunen stilte opp på møtet.

– Her har vi et felles anliggende. Både varaordfør­er og jeg har deltatt på flere møter og engasjert oss. Selv om det er to saker, er det et felles anliggende. Vi i kommunen er opptatt av at vi skal få en best mulig løsning for al lederes ombo ri Prestegård­sskogen, forsikret Glimsdal overfor de fremmøtte.

Vil kjøpe ut tomtene

John Magne Hommersand kunne fortelle de mange fremmøtte at strategien nå er å samarbeide med kommunen.

– Velforenin­gen håper å få til en avtale som gjør det mulig for boligeiern­e i Prestegård­s skogen å kjøpe ut tomtene. Da vil vi slippe hele problemati­kken med tomtefeste­avgift, kunne han blant annet fortelle.

– Hvorfor er det en god idé å samarbeide med kommunen?

– Fordi vi har en felles interesse. Slik kommunen har tilnaermet seg dette, vil de at dette skal bli en best mulig avtale for oss med OVF. De har invitert oss til bordet, og har bedt oss vaere med å påvirke i den retningen vi synes er best. Hvis kommunen inngår en kontrakt og gjør noe vi er veldig uenig i, blir det en sak mellom oss og kommunen. Det er i kommunens interesse at de ikke kommer i en situasjon hvor de er i konflikt med egne innbyggere, sier Hommersand til Adressa.

– Hvordan jobber dere videre med saken fremover?

– Det blir en dialog mellom kommunen og OVF for å få en løsning, forhåpentl­igvis. Hvis vi får en løsning, unngår en at den havner den i lagmannsre­tten, sier Hommersand.

– OVF har ofte saker som havner i retten, fordi de er veldig firkantet i sin tilnaermin­g. De klarer ikke å få til løsninger med den som er motpart på en måte som gjør at begge to føler de har fått en god løsning på det, og da havner en ofte i retten, sier Hommersand.

– Ikke mange rettssaker

Seniorrådg­iver i OVF Helga Karin Torset Rannekleiv bestrider Hommersand­s fremstilli­ng.

– Fondet har ikke mange rettssaker knyttet til sine festeavtal­er. Vi løser omtrent alle saker ved avtale, i dialog med festerne. I noen relativt få tilfeller bruker vi i stedet – normalt i forståelse med fester – domstolen som en uavhengig instans til å fastsette festeavgif­ten. Vi har snaut 7000 festekontr­akter pr. i dag. I øyeblikket står 4 saker for retten, hvorav 1 er denne saken i Grimstad. I denne saken er det Grimstad kommune som har anket saken inn for overskjønn. Fondet aksepterte skjønnsret­tens avgjørelse, skriver hun i en epost til Adressa.

 ??  ??
 ??  ?? SAMARBEID: (F.v.) Per Osnes, Ole Myklebust, varaordfør­er Per Svenningse­n, ordfører Kjetil Glimsdal, Geir Atle Ås, Gunnar Melbye, og John Magne Hommersand mener de har en felles interesse i å samarbeide i forhandlin­ger med OVF.
SAMARBEID: (F.v.) Per Osnes, Ole Myklebust, varaordfør­er Per Svenningse­n, ordfører Kjetil Glimsdal, Geir Atle Ås, Gunnar Melbye, og John Magne Hommersand mener de har en felles interesse i å samarbeide i forhandlin­ger med OVF.
 ??  ?? FOLKSOMT: Mange møtte opp for å få med seg mandagens allmøte om saken i kantina på Ericsson-bygget.
FOLKSOMT: Mange møtte opp for å få med seg mandagens allmøte om saken i kantina på Ericsson-bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway