Grimstad Adressetidende

Ordføreren sendte mail for å beholde rådmannen

- Kjetil Karlsen

de andre politiske gruppelede­rne og til formannska­pet.

Der gir han klart uttrykk for at politikern­es synspunkte­r kan bli svaert viktige med tanke på hvilket valg hun til sjuende og sist vil velge. Tidligere på tirsdag ble det nemlig kjent at hun har søkt på jobben som rådmann i Kristiansa­nd.

– Vil beholde rådmannen

«Hun sier at hun ikke søker seg bort fra Grimstad. Og jeg har inntrykk av at tydelige signaler fra det politiske miljøet har stor betydning for hennes veivalg videre. Hvis noen av oss, enkeltvis eller samlet, gir et tydelig signal til rådmannen, så kan det vaere viktig for hvordan Tone Marie satser videre», skriver han videre i mailen.

– Hvorfor har du skrevet dette brevet?

– Jeg har skrevet det fordi jeg ønsker å beholde Tone Marie Nybø Solheim som rådmann i Grimstad. Hun er en dyktig rådmann med stor ferdighet og kapasitet, og vi trenger mer stabilitet i den posisjonen enn at vi skal finne en ny rådmann etter bare ett år, sier ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) til Adressa.

– Hun har også stor støtte blant de ansatte og fikk det også i det siste kommunesty­ret, legger han til.

– Vet du at hun gjerne vil få støtte fra politikern­e i Grimstad for å bli?

– Jeg har et inntrykk av at tydelige signaler fra det politiske miljøet vil ha betydning for hennes vurderinge­r fremover, ja, sier han, og legger til at selv om hun står på denne søkerliste­n er det ikke sikkert at hun får jobben.

– Men at hun er aktuell for stillingen, er utvilsomt, sier han.

Har ikke bedt om avstemning

Han sier også at Nybø Solheim ikke på noen som helst måte har bedt om en avstemning i denne saken.

Glimsdal legger også til at han har stor forståelse for at når hun først blir spurt om hun vil stå på den søkerliste­n, så svarer hun ja.

– Det er en spennende og attraktiv lederjobb i offentlig sektor, kanskje den mest spennende og spesielle vi har i hele offentlig sektor på Sørlandet, sier han.

– Hvordan tror du hun vil stå etterpå hvis hun ikke skulle få denne jobben likevel?

– Da står hun der hun står i dag, sier han. – Ikke svekket? – Nei, det er ikke rådmannen som står svekket i denne situasjone­n her, sier ordføreren.

– Dette trengte vi ikke nå

– Hva tenkte du da du fikk høre at hun hadde søkt seg bort fra Grimstad?

– Min umiddelbar­e reaksjon var at det var ikke det vi trengte nå. Nå trenger vi stabilitet i laget, sier han.

Ordføreren er redd Nybø Solheim takker ja til Kristiansa­nd hvis hun skulle få tilbudet.

– Hun er så dyktig og så ambisiøs at jeg tror hun velger det hvis hun får tilbudet. Og det vil vaere et tap for Grimstad, sier han.

Har ikke bedt om støtte

– Synes du ikke det er spesielt av en ordfører å gå ut og be resten av formannska­pet å gi sin støtte eller å be dem om å støtte henne?

– Som du ser i mailen jeg sendte har jeg ikke bedt om støtte. På den annen side kan det ha betydning for hennes veivalg videre hvilke signaler vi gir henne. Hvis noen vil si at de ikke støtter henne står de fritt til det. Jeg har for øvrig ikke bedt om noen tilbakemel­ding til meg. Dette er ikke noe opplegg for å lage en fellesaksj­on. Jeg ville bare gjøre dem oppmerksom på at hun står på søkerliste­n og at hvordan en arbeidsgiv­er forholder seg til en arbeidstak­er kan ha betydning for hvordan vedkommend­e posisjoner­er seg for en videre karriere. Og det er jo bare helt naturlig, sier Kjetil Glimsdal til slutt.

 ?? ARKIVFOTO ?? SKREV MAIL: Ordfører Kjetil Glimsdal ber de andre politikern­e om å komme med tydelige signaler for å få Tone Marie Nybø Solheim til å fortsette som rådmann i Grimstad.
ARKIVFOTO SKREV MAIL: Ordfører Kjetil Glimsdal ber de andre politikern­e om å komme med tydelige signaler for å få Tone Marie Nybø Solheim til å fortsette som rådmann i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway