Grimstad Adressetidende

Olabilen var ikke død

Det er ikke bare Playstatio­n og fidget spinners som fenger barn nå til dags.

- FRITID Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I helgen ble det nemlig arrangert et godt gammeldags olabilløp i Myråsen. Dette ble forsøkt i fjor også, men da ble det for få påmeldte. Denne gangen gikk det bedre.

– Vi var noe skeptiske til om det ble nok deltakere i år, men det viste seg fort at dette her var det mange som hadde lyst til å vaere med på, forteller Lars Ole Hansen, som stelte i stand løpet med Morten Kjeld Ebbesen, med gode bidrag fra Kristian Bø og Charlotte Frydenberg Treeby.

I alt 20 sjåfører, fordelt på 14 biler stilte til start.

– Bilene var fra de helt enkle og gode, til de mer avanserte som var lagt ned mange timers arbeid, forteller Hansen. Det ble delt ut premie for fineste bil, som gikk til Simen Hernes. Det ble også delt ut premie for mest spektakula­ere havari, som gikk til Thomas Spikkeland Hansen.

Mange tilskuere

– Det ble foretatt bremsetest før løperne fikk lov til å delta og krav til hjelm en selvfølge. Det ble også satt ut dekk i svingen for å sikre mot utkjøring. Det var svaert mange tilskuere, opp mot 200 personer og stemningen var topp til tross for regn.. Vi hadde gjort klar kake og saft, men vi hadde ikke tatt høyde for at det skulle blir så populaert, så det var nok ikke nok til alle barna, sier Hansen.

Tror på nytt løp

Takket vaere god dugnadsinn­sats og gode bidrag fra flere hold, ble løpet arrangert uten at noen måtte betale en krone for å delta.

– Vi har vaert opptatt at dette skulle vaere et gratis arrangemen­t for alle, og alt har vaert gratis. Vi har vaert heldige å fikk låne dekk av Fevik Dekk, samt at Myråsen velforenin­g satte av litt midler til gjennomfør­ingen på sist årsmøte, forteller Hansen.

Løpet ble en så stor suksess at det er gode sjanser for gjentagels­e neste år.

– Det er flere som allerede har tilbudt seg å bidra neste år, så vi satser på å gjenta suksessen, sier Hansen til slutt.

Med andre kan man trygt si at den gode gamle olabilen ikke har gått av moten riktig ennå.

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? POPULAERT: Olabilløpe­t i Myråsen ble svaert populaert og samlet mange tilskuere. Simen Hernes i den lyseblå bilen vant prisen for fineste bil.
ALLE FOTO: PRIVAT POPULAERT: Olabilløpe­t i Myråsen ble svaert populaert og samlet mange tilskuere. Simen Hernes i den lyseblå bilen vant prisen for fineste bil.
 ??  ?? FARTSVIDUN­DER: Jacob Bonnerup Winsents og faren Gisle Bonnerup Winsents hadde laget den raskeste bilen i klassen 0-10 år. Her er den fornøyde vinneren, utstyrt med hjelm og kjørebrill­er.
FARTSVIDUN­DER: Jacob Bonnerup Winsents og faren Gisle Bonnerup Winsents hadde laget den raskeste bilen i klassen 0-10 år. Her er den fornøyde vinneren, utstyrt med hjelm og kjørebrill­er.
 ??  ?? STILIGE: Flere av olabilene var svaert forseggjor­te. Her en formel 1-inspirert variant.
STILIGE: Flere av olabilene var svaert forseggjor­te. Her en formel 1-inspirert variant.
 ??  ?? HAVARERTE: Thomas Spikkeland Hansen vant prisen for mest spektakula­ere havari. Bildet er tatt før fallet.
HAVARERTE: Thomas Spikkeland Hansen vant prisen for mest spektakula­ere havari. Bildet er tatt før fallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway