Grimstad Adressetidende

Tilbyr noen å snakke med

Misjonskir­ken lanserer i disse dager et nytt tilbud til kommunens innbyggere, «Samtalerom­met».

- MENIGHETSL­IV

Dette er et lavterskel­tilbud hvor mennesker kan få noen å snakke med.

– Vi er stolte over å kunne presentere et nytt og godt gratis tilbud til byens befolkning», sier Knut Moholt, som er pastor i Grimstad misjonskir­ke.

Line Møinichen Sundquist er leder for tilbudet og var den som hadde ideen og visjonen bak.

Stort behov

– Hvorfor ønsket du å starte opp dette tilbudet?

– Jeg vet at det er mange i Grimstad som har behov for noen å snakke med, men uten å vite hvor de kan få hjelp. Derfor ble denne drømmen til for noen år siden. Det å bli sett, hørt og akseptert er viktig for oss alle. Visjonen er derfor å gi et tilbud der folk kan komme med livet sitt slik det er, enten det gjelder samlivspro­blemer, sykdom, tro og tvil – for å nevne noe. I fjor høst startet vi jobben med å rekruttere og kurse medarbeide­re, og vi har nå testet ut tilbudet i et halvt års tid. Allerede nå ser vi at det er mange som ønsker å benytte seg av et slikt tilbud, forteller Sundquist.

Kompetente medarbeide­re

– «Samtalerom­met» er et tilbud fra misjonskir­ken, og vi disponerer flere samtalerom i bygget. Per i dag har vi 17 kompetente medarbeide­re som har et bredt faglig spenn, og som kan møte mange ulike behov. Alle medarbeide­re har taushetspl­ikt og er forankret i et kristent livssyn, men alle mennesker er velkomne til å bruke tilbudet – uansett livssyn, legger hun ivrig til.

– Vi håper og tror at samtalerom­met vil vaere til velsignels­e for byen vår, og vi vet at det ofte sitter langt inne å ta kontakt med noen for samtale om man har det vanskelig i livet. Vi ønsker med dette tilbudet å gjøre den veien kortere», sier Moholt.

– Får alle som henvender seg tilbud om samtale?

– Vi tilbyr samtale til alle som tar kontakt, men vi er ikke et profesjone­lt tilbud og vil henvise videre til aktuell tjeneste i kommunen om vi ser at vi ikke strekker til. Vi vil ikke vaere en konkurrent til allerede eksisteren­de tilbud, men et lavterskel supplement, avslutter Sundquist.

 ??  ?? NYTT SAMTALETIL­BUD: Line Møinichen Sundquist er leder for det nye Samtalerom­met i regi av Grimstad Misjonskir­ke. Her sammen med pastor Knut Moholt. – Vi tilbyr samtale til alle som tar kontakt, sier de to.
NYTT SAMTALETIL­BUD: Line Møinichen Sundquist er leder for det nye Samtalerom­met i regi av Grimstad Misjonskir­ke. Her sammen med pastor Knut Moholt. – Vi tilbyr samtale til alle som tar kontakt, sier de to.
 ??  ?? BIESLETTA: Torsdag er det klart for åpningsmar­kering av nye Biesletta. Det er blitt doble gang- og sykkelstie­r, beplantnin­g og busskur.
BIESLETTA: Torsdag er det klart for åpningsmar­kering av nye Biesletta. Det er blitt doble gang- og sykkelstie­r, beplantnin­g og busskur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway