Grimstad Adressetidende

Jubileum for verdensdag­en

For femte gang forvandles kulturskol­ens lokaler til et eldorado av kulturer og aktivitete­r når Barnas verdensdag arrangeres lørdag.

- BARNAS VERDENSDAG Gro Austenå Berg

– Vi er utrolig stolte og glad for at vi har greid å holde på alle disse årene, å få dette til både praktisk og økonomisk, sier Inger-Helen Kilsti i arrangemen­tskomiteen.

Når langt

Barnas verdensdag er et stort arrangemen­t som krever at mange gode krefter samarbeide­r. Arrangemen­tet foregår på kulturskol­en og er også en innledning av høstens gratis kulturlørd­ager som foregår en lørdag i måneden.

– Barnas verdensdag er et prosjekt som de gamle Rikskonser­tene, som nå heter Kulturtank­en, startet, forklarer Kilsti.

Grimstad er det eneste stedet på Sørlandet som til nå har hatt tilbudet, men Mandal følger etter i år.

– Det er et arrangemen­t som når langt, sier hun, og forteller at folk kommer fra Lillesand, Kristiansa­nd og også øst fra for å delta.

– Hvor mange forventer dere at kommer?

– Vi forventer 700-1000, sier kulturrådg­iver Anita Aabel som også befinner seg på arrangørsi­den.

– Det er et arrangemen­t med mange muligheter og tilbud, slik at alle disse 700–1000 som kommer, ikke får tid til å gjøre alt, legger Kilsti til.

Aktivitete­ne er spredd rundt i kulturskol­ens ulike rom og i den forbindels­e ønsker arrangøren­e seg en hall i tilknytnin­g til barnehagen som skal bygges, slik at «verdenssce­nen» får et større sted å vaere, med plass til flere publikumme­re. Lørdag vil «verdenssce­nen» foregå i tredje etasje der det blant annet blir fremføring av sang og dans.

Sjømatverk­sted

Det skal florere av aktivitete­r denne dagen.

Arrangøren­e nevner ulike work shops. Det skal blant annet lages sjonglerin­gsballer, disse kan brukes i et rom for sjonglerin­g. Det blir ansiktsmal­ing, historiefo­rtelling, fløytespil­l, kveding, dans med populaere Herbie som er på plass for femte gang, og det blir sjømatverk­sted i samarbeid med Den lille madfesten og Det norske måltid. Der skal det lages suppe.

– Det er nytt av året at vi har det samarbeide­t, legger Kilsti til.

Arrangemen­tet samarbeide­r også med kvalifiser­ingstjenes­ten som blant annet skal flette hår, stå for den eritreiske kaffeserem­onien og skriftverk­stedet der alle som vil kan få navnet sitt skrevet på blant annet arabisk.

Skape ny kultur

Alle verksteden­e er en blanding av opplevelse og formidling av kunnskap, og de er åpne for alle aldre.

– Målet med Barnas verdensdag er nettopp det at vi skal bli mer trygge på og kjent med mange ulike kulturer. Det er kjernen. Det er med på å skape ny kultur, sier Kilsti.

– Det å se at det ikke er forskjell på folk. Folk er folk uansett, supplerer Aabel.

Gjestene trenger heller ikke frykte regn.

– Alt vi hadde planer for ute, flytter vi inn, og vi rigger et stort telt utenfor inngangen. Det er mulig å komme her og vaere tørr og gjøre mange gøye ting. Det kommer til å bli klamt og svett, men det er fordi folk har det gøy, avslutter Aabel.

 ??  ?? POPULAERT: (F.v.) Inger-Helen Kilsti, Anita Aabel og Marit Moss Berg er tre av ildsjelene som arrangerer Barnas verdensdag lørdag. I bakgrunnen danser Herbie med elever på 4.trinn på Jappa skole i forbindels­e med Den kulturelle skolesekke­n. Under...
POPULAERT: (F.v.) Inger-Helen Kilsti, Anita Aabel og Marit Moss Berg er tre av ildsjelene som arrangerer Barnas verdensdag lørdag. I bakgrunnen danser Herbie med elever på 4.trinn på Jappa skole i forbindels­e med Den kulturelle skolesekke­n. Under...
 ??  ??
 ??  ?? ELEVKUNST: Alle skolenes femteklass­inger bidrar med dekor denne lørdagen. Her er 5. trinn på Jappa skoles bidrag.
ELEVKUNST: Alle skolenes femteklass­inger bidrar med dekor denne lørdagen. Her er 5. trinn på Jappa skoles bidrag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway