Grimstad Adressetidende

Vil ha ny E18 i miljøtunne­l

Ordfører Kjetil Glimsdal er optimist for E18-utvidelsen mellom Grimstad og Arendal. Han håper byggingen igangsette­s i 2021, eller helst før.

- FIREFELTS E18 Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Ordfører Kjetil Glimsdal og byutvikler Håkon Håversen er engasjert i arbeidet med å få ny firefelts motorvei fra Grimstad mot Arendal. – Min mening er at ny E18 aller helst bør gå i miljøtunne­l under fylkesvei 404. Da bevares både jordbruksa­realer og boområder, sier ordføreren.

I en annen artikkel på bil- og trafikksid­ene omtales det nylig igangsatte interkommu­nale plansamarb­eidet som skal omfatte de to gjenståend­e strekninge­ne mellom Grimstad og Bamble.

Glimsdal tror dette samarbeide­t er gunstig for framdrifte­n av E18-utbygginge­n fra Øygårdsdal­en til Harebakken.

Størst trafikk

– Hvor viktig er ny E18 mellom Arendal og Grimstad?

– Det er jo den strekninge­n som har størst trafikkbel­astning mellom Grimstad og Grenland. Så snart E18 fra Arendal til Tvedestran­d er ferdig ville det vaert veldig gunstig at de straks tok fatt på den nye strekninge­n fra Arendal og hit til Grimstad. Det er også viktig for å knytte sammen hele Agderbyen, som stort sett er ett arbeids- og boligmarke­d, det vil si langs kysten fra Tvedestran­d til Mandal. Det å ha gode kommunikas­jon er viktig for naeringsli­vet. Se bare hva motorveien fra Grimstad til Kristiansa­nd har betydd.

Byggeklare planer

– Når tror du arbeidet på den nye veien påbegynnes?

– Jeg hadde jo håpt at de bare kunne snu seg rundt når de er ferdige fra Arendal til Tvedestran­d, og ta fatt i 2019 eller -20. – Men kan man planlegge så fort? – Da må ting gå veldig greit gjennom. Men det er derfor vi ikke må vente med å sette i gang med planarbeid­et. Hvis vi har ryddige og klare planer er det mye enklere for Nye Veier AS å ta fatt på vår strekning.

– Kan det tenkes at Grimstad-Arendal ikke blir med i en tidlig utbygging?

– Strekninge­n er mest trafikkert, så den bør prioritere­s. Men dette vil jo vaere i konkurrans­e med andre deler av landet som også trenger veiutbyggi­ng, så derfor er det viktig at vi posisjoner­er oss og har byggeklare planer.

– Så du er optimist for en rask utbygging?

– Ja, jeg er optimist. Jeg tror vi ikke er langt inn på 20-tallet før vi er i gang. Jeg håper det kan vaere i 2021, eller kanskje før.

Ikke dele byen

– Hva er største utfordring for å få bygd veien fort?

– Det å finne et godt trasévalg er viktig. Det er derfor vi også har satt i gang et interkommu­nalt samarbeid så vi får planarbeid­et til å henge sammen på tvers av kommunegre­nsene. For vår del er det aller viktigste at en ny E18 ikke får dele Grimstad i to deler. Konkret betyr det at forbindels­en via fv. 404 over ny motorvei og til nåvaerende E18 ved Frivold oppretthol­des. Min mening er at ny E18 aller helst bør gå i miljøtunne­l under fv. 404. Da bevares både jordbruksa­realer og boområder. Og da kan nåvaerende E18 bli tilførsels­vei og omkjørings­vei når det skal utføres vedlikehol­d på nye E18.

Våre synspunkte­r

– Hva gjør kommunen for å påvirke beslutning­stakerne?

– Foreløpig gjelder det å komme i gang med planarbeid­et. Og disse momentene som jeg har nevnt vil vaere viktige. Vi skal vaere oppmerksom­me, og få med våre synspunkte­r og anliggende­r på et tidlig tidspunkt. Jeg vil tro at et politisk press og påvirkning vil vaere av betydning også her. Hvis vi klarer å legge til rette godt lokalt, med klare planer, og ikke mange hindringer for å sette i gang, vil det sannsynlig­vis telle positivt. Så vi må sørge for at det blir faerrest mulig komplisere­nde elementer for å komme i gang med byggingen.

Framdrifte­n

Håkon Håversen er nyansatt som byutvikler. Men på grunn av hans bakgrunn fra Statens vegvesen ønsker kommunen å engasjere han i det interkommu­nale plansamarb­eidet om E18.

Håversen skrev tidligere i uken denne oppsummeri­ngen av saken:

– Det er Nye Veier AS som gjennomfør­er planleggin­gen på denne strekninge­n, og da som et interkommu­nalt plansamarb­eid. Aust-Agder fylkesting har vedtatt et formelt ønske om å delta i planarbeid­et. Fylkesting­et har også vedtatt å bevilge nødvendige midler til å følge opp planarbeid­et, skriver han.

Nye Veier og Aust-Agder fylkeskomm­une forbereder et snarlig møte med alle kommunene. Når dette kommer i stand vil han kunne si noe mer om hva som skjer og hvordan framdrifte­n blir.

– Håversen skal i første rekke gå på planmøtene. Og når politisk nivå blir koblet til vil jeg og andre politikere også delta. Dette må snart opp i det kommunale planutvalg­et, sier ordfører Kjetil Glimsdal.

 ?? FOTO: SVEIN PER HARDEBERG ??
FOTO: SVEIN PER HARDEBERG
 ??  ?? SENTRALE TALSMENN: Ordfører Kjetil Glimsdal og byutvikler Håkon Håversen på den gamle bru a til Bieheia over E18.
SENTRALE TALSMENN: Ordfører Kjetil Glimsdal og byutvikler Håkon Håversen på den gamle bru a til Bieheia over E18.
 ??  ?? SYKLISTEN: Håkon Håversen vil arbeide mye med planene for ny motorvei. a til Bieheia over E18.
SYKLISTEN: Håkon Håversen vil arbeide mye med planene for ny motorvei. a til Bieheia over E18.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway