Grimstad Adressetidende

Per Svenningse­n (Ap) vil ha svømmeanle­gg ved campus

Imås får skryt av politikern­e for planene om å bygge svømmehall med mer i den såkalte «Sandhålla». Men flere politikere ønsker at en svømmehall skal ligge mer sentralt til.

- b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Per Svenningse­n ønsker ikke noe svømmeanle­gg på Landvik. Han mener det er bedre ved Campus.

Torsdag ettermidda­g møtte ordfører, formannska­p, rådmann, oppvekst – og utdannings­utvalg og Grimstad idrettsråd ildsjeler i Imås for å få presentert svømmehall-planene som idrettslag­et ønsker å realisere.

Alf Morten Kaupang, leder i fotballgru­ppa til Imås og primus motor for prosjektet, viste skisser og pratet om hvorfor en svømmehall med mer bør ligge nettopp på Landvik.

Grunnvann og plassmange­l

– Det som er viktig her er å skape gode anlegg for våre barn, og så er det selvsagt de lovpålagte oppgavene som kommunen har som må komme først. Nå kommer det en ny lov om svømmeoppl­aering i skolen, så det er behov for gode svømmeanle­gg. Med Grimstads største barneskole her på Landvik, mener vi at det bør vaere veldig gunstig å lage en svømmehall akkurat her. Nå ønsker vi å skape en debatt om dette, sa Kaupang.

Han hadde flere argumenter på lur overfor politikern­e, om hvorfor de bør støtte et svømmeanle­gg-prosjekt på Landvik. Grunnvanne­t, som Imås i dag blant annet bruker til å varme opp kunstgress­banen sin, er unikt og vil gjøre driftskost­nadene av et slikt anlegg billigere enn andre steder. Det at Grimstad ungdomssko­le har plassmange­l og kanskje trenger en utbygging der hvor svømmehall­en nå står, var et annet argument, og at det kan gå mot kommunesam­menslåing, og at det kan bli behov for flere svømmeanle­gg var et tredje.

– Ved å satse på dette prosjektet tar en i bruk hele kommunen, dette kan vaere starten på et nytt bomiljø, og det blir en del av et allerede godt etablert område for aktivitet, sa han. I prosjektbe­skrivelsen lufter klubben tanken om å bygge et prosjekt som skal inneholde sjuerbane for fotball, parkerings­hus, svømmehall med badelandfa­siliteter, og leilighete­r.

Foreslår campus-området

Per Svenningse­n var en av politikern­e som tok ordet på møtet. Han ga i likhet med de andre tilstedeva­erende mye skryt til Imås, men det var ikke alt han var enig i.

– Vi trenger et moderne svømmeanle­gg i Grimstad. Dere har tenkt riktig, men det jeg ikke er enig i er stedsvalge­t. Det kommer av at Grimstad jobber veldig med universite­tsmiljøet, og kommunen må legge en del i kurva for at UiA skal vaere populaert og ha utviklings­muligheter. Vi må styrke miljøet langs Terje Løvås vei, og legge et svømmeanle­gg der når vi har penger til det. Der har vi UiA, Dahlske, Drottningb­org, det er kort vei til Frivoll, og Levermyr. Jeg er enig i at man må tenke stort, men jeg er uenig i plassering­en. Vi trenger et sentrumsna­ert anlegg, da får vi flere til å bruke det, sa han.

– Hvorfor ikke legge det her på Landvik, spør du meg, sa Esben Moy i Miljøparti­et De Grønne, som selvsagt likte tanken på å bruke grunnvarme­n på Landvik.

Budsjett neste

Noen av de fremmøtte mente at Imås kanskje ikke burde tenke for stort med et slikt prosjekt, og at de kanskje burde bygge et noe mindre anlegg enn hva skissene viste. Ellers var de nokså forsiktige med å si for mye om hva de mener om prosjektet. Det var likevel klar enighet om at det må gjøres noe for at byen skal få et skikkelig svømmeanle­gg i fremtiden.

Etter møtet kunne ordføreren fortelle hva neste skritt nå blir.

– Neste steg blir jo at vi snart skal til med budsjettar­beid. Så får vi se om vi får satt av litt penger til et forprosjek­t eller noe der. I forbindels­e med det vil det nok bli en samtale om lokaliseri­ng også, sier Kjetil Glimsdal.

9. oktober skal Bygg og Eiendom ha temamøte med kommunesty­ret, der de vil ta opp tilstanden til de ulike byggene i kommunen, deriblant svømmehall­en. Deretter vil et budsjettfo­rslag komme i begynnelse av november.

– Vi kommer ikke til å ha noe politisk møte på dette før det, sier Glimsdal.

– Det ble pratet litt om lokaliseri­ng her. Hvor mener du et slikt anlegg bør ligge?

– Jeg synes det er gode argumenter både her på Landvik og ved campus, men foreløpig mener jeg det er viktig å ikke konkludere med noe som helst, sier han.

Imås ønsker at prosjektet skal vaere et samarbeid mellom Idrettslag­et, kommunen og det private naeringsli­vet.

– Jeg tror vi fikk fram vårt synspunkt på dette møtet, og går alle sammen om dette prosjektet er dette mulig å få til. Vil ikke kommunen vaere med, ja da er det heller ikke mulig å realiserer dette, slik er det bare, avslutter Kaupang.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: IMÅS ?? SKISSE: Imås ønsker å bygge et svømmeanle­gg med badalandfa­siliteter, sjuerbane for fotball, parkeringa­nlegg, og 20-40 leiligehte­r i «Sandhålla».
ILLUSTRASJ­ON: IMÅS SKISSE: Imås ønsker å bygge et svømmeanle­gg med badalandfa­siliteter, sjuerbane for fotball, parkeringa­nlegg, og 20-40 leiligehte­r i «Sandhålla».
 ??  ?? SKISSER: De fremmøtte syns det var interessan­t å se skisser og høre om planene til Imås og Alf Morten Kaupang, som er en av de som jobber mye med dette prosjektet.
SKISSER: De fremmøtte syns det var interessan­t å se skisser og høre om planene til Imås og Alf Morten Kaupang, som er en av de som jobber mye med dette prosjektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway