Grimstad Adressetidende

Småbarnsmo­r gir ut sin tredje bok

Heidi Gellein gir ut sin tredje bok på fire år. I «Jesus den eneste» skriver hun om blant annet om åndelighet og mirakler, men tatt ned på et fint og enkelt hverdagsni­vå som kan passe for de fleste.

- BOKUTGIVEL­SE

Boka som er klar til å gis ut om et par tre uker, heter «Jesus den eneste» – aerlige andakter. En andaktsbok for jenter og damer i alle aldre.

Andaktene har fått undertitte­len «aerlige», og tanken er å ta ned mange av fasadene som finnes, og Heidi Gellein bruker mye fra sitt eget liv i boka.

Andaktene har hun fra livet slik det har vaert de siste årene, hektisk, travelt, utfordrend­e og utrolig fint. For de siste årene har gitt tre barn, kommet til verden på sånn ca. tre år og to måneder.

– Det var hektisk, kjempetrav­elt og kjempefint. Det er fint å ha barn naerme i alder, da har de så like behov. Samtidig rekker man aldri å komme inn i en rolig fase etter hver fødsel, smiler hun.

Men hun legger ikke skjul på at årene var, og er utfordrend­e, og egentiden er det lite av.

Da sistemann, Maria, ble født for snart fem år, ble Heidi syk og fikk diagnosen leddgikt. Det ble en hverdag hvor helsa noen dager satte en stopper for det hun hadde lyst til. Ting som de fleste ønsker å kontroller­e, som økonomi, jobb og helse måtte hun gi slipp på kontrollen over.

– Da ble Jesus så tydelig. Jeg mistet kontrollen på så mye i livet mitt, og nå kommer boka som speiler dette, sier hun aerlig. Men smiler, og fortsetter:

– Det høres kanskje dystert ut, men det er egentlig ikke det. Når man ser at livet ikke alltid er perfekt, så kan det komme noe bra ut av det også. Når man viser andre at man er sårbar, så kommer man også bak andres fasade, sier hun.

Travelt

Heidi er utdannet sykepleier og sosionom. Da hun måtte gi seg med yrket hun, overtok skrivingen. Første boka kom ut i 2013, «Mammahjert­e». Året etter kom «God nok». Det var betraktnin­ger og opplevelse­r rundt klesvask, parforhold, småbarn, tidsklemme og å strekke til, og vaere god nok. Gud var også med i bøkene, men i en litt mindre grad

enn boka som kommer nå.

– Boka som kommer nå skiller seg ut fra de to andre. Denne er tydeligere i forhold til troen. Men alle kan lese denne boka også, den er basert på eget liv, med utgangspun­kt i tanker og følelser, sier hun.

Boka er ikke side opp og ned om motgang, men at livet er alt mulig, og at troen holder.

Redaktør

Ved siden av bøkene er Heidi redaktør i magasinet Begeistret, gitt ut av Kvinner i Nettverk. Et magasin for jenter og damer, med kristne verdier. Hun er også aktiv i Misjonskir­ken, og leder i Cellegrupp­e. I tillegg er hun mamma, kone og venninne. I boka henter hun erfaringer fra alle sidene i livet.

– Jeg skriver om åndelighet og mirakler, men jeg prøver å dra det ned på jorda. Jeg prøver å fortelle hvem Jesus er for meg i hverdagen.

Boka er blitt til hjemme i Holvika, eller på Platebaren, med en cappuccino, fra kafeen åpner om morgenen til lunsjgjest­ene begynner å strømme inn døra.

– Jeg blir lei av å jobbe hjemmefra, og da blir det Platebaren, smiler hun.

Formidler

Boka er blitt til fordi hun har noe å formidle.

– Jeg har visst lenge at den måtte skrives. Jeg opplever ting i hverdagen, og jeg opplever at Gud viser meg ting. Det ønsker jeg å dele med andre. Jeg føler han har hjulpet meg med å skrive, sier Heidi. Da boka var ferdig og tittelen skulle diskuteres, måtte hun gå noen runder.

– Det var litt vanskelig, og jeg fikk mange forslag, sier hun. Men å bruke Jesus i tittelen ble naturlig, og riktig.

– Troa har blitt noe mer for meg, det har blitt en relasjon. Jesus er blitt som en bestevenn. Så tittelen er tydelig, og jeg kjenner at jeg er klar for den, sier Heidi. Men hun vil ikke skremme vekk noen med tittelen.

– Men Jesus er ikke så farlig. Boka krever ikke noe av deg, det er bare å lese den. Den inneholder ingen rettede pekefingre. Den inneholder kun trøst, utfordring­er og oppmuntrin­ger, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? BLITT TIL PÅ KAFÉ: Ved et bord på Platebaren har store deler av Heidi Geleins siste bok blitt til. Om kort tid er den klar for
BLITT TIL PÅ KAFÉ: Ved et bord på Platebaren har store deler av Heidi Geleins siste bok blitt til. Om kort tid er den klar for

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway