Grimstad Adressetidende

Motstander­en har ikke vunnet på ti kamper

Tromsdalen har ikke vunnet på de ti siste OBOS-ligakampen­e sine. Jerv-treneren tror ikke det har gått utover selvtillit­en til Tromsøvaer­ingene.

- JERV Anna Torp Kvasjord

– Nå har jeg sett Tromsdalen de tre siste kampene, og vi møter et lag som har stor tro på seg selv. Jeg synes de var gode mot Glimt, og selv om de ikke har vunnet på en del kamper, så er det små marginer her, sier Arne Sandstø.

Han forteller at Jerv-laget har hatt en god treningsuk­e, en uke som startet godt etter seieren over Sandnes Ulf søndag.

– Det er alltid litt lettere å gå på trening, og gå ute blant folk etter en seier. Så må vi bare sørge for at vi holder det nivået vi hadde mot Ulf, ja minimum det, både på trening og i kamper fremover også, sier treneren.

Hoel ser frisk ut

Den siste tiden har laget brukt en ekstra dag på å jobbe med samhandlin­gen, og hvordan de skal se ut i kamp.

– Det handler litt om den perfekte variasjone­n ved å kunne ivareta ball, samtidig som vi ønsker å gå hurtigst mulig frem- over når klimaet er riktig. David (Akintola) har blitt bedre, og var veldig frisk mot Åsane og Ulf. han starter riktig, og vi er blitt flinkere til å utnytte den hurtighete­n han har. Ellers handler det mye om å ikke gi vekk ballen for tidlig, sier Sandstø.

I 4. divisjonsk­ampen mot Lyngdal tidligere denne uka fikk Jacob Toft en smell i hofta. Han er derfor usikker mot Tromsdalen.

– Ellers naermer Alexander (Lind) seg, etter å ha slitt med lysken. Jan (Jenssen) er som kjent ute en stund, mens Martin (Hoel Andersen) naermer seg veldig nå. Han blir med til Tromsdalen, og muligens får vi se han spille også. Han har sett veldig frisk ut på trening, så det blir gøy og spennende å se han utover høsten, spår Sandstø.

Mye energi

– Hva slags lag møter dere?

– Tromsdalen er et lag som virkelig gir gass, og de er friske, saerlig hjemme. De jobber mye med det samme som oss, og er veldig direkte. De har to spisser på topp som truer og er aktive, samtidig som de er gode på å beholde ballen når det kreves. De er ikke redde for å presse høyt, og vi får nok en utfordring der. Vi må vaere gode nok med ball, og ha tempo nok på ballen, sier Jerv-treneren.

– Tromsdalen har ikke vunnet på ti kamper. Hvordan utnytter dere det?

– Det er nok litt tilfeldig at det har blitt slik, og jeg tror ikke de har noe dårligere selvtillit av den grunn. Tromsdalen er et lag som har spilt med mye energi, og så spørs det om et nyopprykke­t lag som dem klarer å holde på den energien gjennom en lang sesong, sier Sandstø.

Jerv-spillerne fløy til Tromsø lørdag morgen, skal ha en økt der i dag, før det blir vanlig kampforber­edelser inn mot søndagens kamp. anna@gat.no

 ?? ARKIVFOTO ?? UAVGJORT: Da Jerv og Tromsdalen møttes på Levermyr i juni, ble det uavgjort 1-1, etter at Glenn Andersen utlignet for Jerv på straffe, tre minutter før full tid.
ARKIVFOTO UAVGJORT: Da Jerv og Tromsdalen møttes på Levermyr i juni, ble det uavgjort 1-1, etter at Glenn Andersen utlignet for Jerv på straffe, tre minutter før full tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway