Grimstad Adressetidende

Jerv vil fylle stadion mot Glimt

Billettene er gratis når ligaens beste lag kommer til Levermyr 22. oktober.

- FOTBALL Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Til denne kampen har nemlig Jerv bestemt seg for å dele ut billetter til alle som vil komme og se. Men det betyr ikke at man ikke regner med inntekter. Klubben utfordrer nemlig sponsorer, privatpers­oner og alle andre med et hjerte i klubben til å forplikte seg til å gi et kronebeløp for hver billett opp til 2000. Dette taket er satt slik for å gjøre det mulig for alle å bidra.

– Vi har bare satt et tak. Det kan vaere alt fra privatpers­oner og store firmaer. Noen kan bidra med 10 øre for hver tilskuer opp til 2000, mens andre kan bidra med mye mer. Det er så det skal passe for alle, sier Jervs markedssje­f Trond Christoffe­rsen. Levermyr kan med alt av sitteplass­er og ståplasser ta imot rundt 3500 tilskuere. Den best besøkte kampen i serien så langt i år er kampen mot Start. Den hadde 2470 tilskuere.

Inspirert av andre klubber

Satsingen kalles «Folkets kamp», og er tidligere utprøvd av flere klubber i OBOS-ligaen.

– Elverum, Levanger og Ranheim har gjort det og har hatt stor suksess. Vi har blitt inspirert litt av dem, sier Christoffe­rsen.

Han understrek­er at klubben ikke skal hive ut billetter, for så å risikere at mange seter står tomme.

– Vi deler ut gratis billetter, men vi er ikke bare opptatt av å dele ut i hytt og vaer. Vi er opptatt av at de skal komme på stadion. Det skal vaere trøkk og stemning på stadion når ligaens beste lag kommer. Gutta trives når det er mye folk, og mange liker å vaere på stadion når det er mye folk. Vi stopper ikke antallet på 2000. Vi fyller gjerne stadion til maks. Det kom rett under 3000 på RBK-kampen, så vi slår gjerne den rekorden for året, sier markedssje­fen.

– Vi har allerede fått respons på det, og regner med at det vil tikke inn flere, og kan bli et viktig inntektsbi­drag til klubben.

For å forsikre seg om at billettene faktisk går til folk som har tenkt å gå på kampen, må man fysisk møte opp for å sikre seg gratisbill­ett.

– Vi kommer til å stoppe det vanlige billettsal­get på nett, slik at folk må på Levermyr for å hente dem. Vi vil at folk faktisk kommer på stadion, og at setene ikke står tomme. Billettene vil vaere gratis, sier Christoffe­rsen, som håper på godt kiosksalg på kampen.

Bodø/Glimt topper OBOS-ligaen med 56 poeng, mens Jerv ligger på tiendeplas­s. Avstanden opp til den siste kvalikplas­sen er i skrivende stund sju poeng.

 ??  ?? FOTBALLFES­T: For å få en best mulig ramme rundt kampen mot Bodø/Glimt, vil Jerv dele ut billetter gratis. Bildet er fra kampen mot RBK.
FOTBALLFES­T: For å få en best mulig ramme rundt kampen mot Bodø/Glimt, vil Jerv dele ut billetter gratis. Bildet er fra kampen mot RBK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway