Grimstad Adressetidende

Teamgym-jentene sjette best i landet

Grimstad Turn og Idrettsfor­enings juniorlag i teamgym endte på en flott sjetteplas­s i årets junior-NM.

- TEAMGYM Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Mesterskap­et gikk i Kristiansa­nd forrige helg, og sjetteplas­sen smakte svaert godt for det unge laget.

– De gjorde det veldig bra i NM, og jeg tror de var litt overrasket over seg selv, og over hvor bra de gjorde det. Av de tre øvelsene, gjorde de det aller best i frittståen­de og tumbling. Trampett var også bra, men her hadde de to små fall, forteller Anne Kjersti Wiig, som er daglig leder i GTIF.

Bedring i frittståen­de

Det har aldri vaert så mange deltakere i et juniormest­erskap før. Hele 26 lag var med.

Laget til GTIF besto av en blanding av jenter som har vaert med i flere år, mens fire av jentene var helt nye i junior-NMsammenhe­ng.

– Det gikk veldig bra for dem, uten at jeg helt husker hvilke karakterer de fikk. Men det som var det artigste, var at de gjorde det så bra i frittståen­de. Tidligere har det vaert mest å hente her, men nå var vi mye naermere de beste, sier Wiig. I høst ansatte de en dansk trener, som heter Sofia Lykke Andersen. I tillegg har de investert i et helt nytt frittståen­de gulv. Disse to tiltakene har gitt resultater.

– Helt fra minirekrut­t-alder (ni-ti år) trenes det nå på frittståen­degulvet. Vi håper vi skal bli enda bedre der, men samtidig så håper vi jo at vi utvikler oss i tumbling og trampett også, sier Wiig.

Sesongen i gang

Fremover skal GTIF delta på Sørlandsme­sterskapet i slutten av oktober, kvalifiser­ing til nordisk for juniorer og en seniorkonk­urranse i begynnelse­n av november, og så er det Buskerudtr­ampetten for junior og rekrutt i november.

– Påmeldinge­n dit åpner i helga, og der blir det kamp om å få vaere med. I fjor deltok over 800 turnere, forteller Wiig.

I junior-NM i helgen deltok følgende turnere på Grimstads lag: Victoria Hvidebergs­gaard Eggen, Aurora Lauritzen Andresen, Hermine Wold, Lina Helleland, Lilly Skalle, Sandra Steinmoen Ask, Karen Våje og Karina Dahlberg.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GRIMSTADS LAG: F.v. Victoria Hvidebergs­gaard Eggen, Aurora Lauritzen Andresen, Hermine Wold, Lina Helleland, Lilly Skalle, Sandra Steinmoen Ask og Karen Våje.
FOTO: PRIVAT GRIMSTADS LAG: F.v. Victoria Hvidebergs­gaard Eggen, Aurora Lauritzen Andresen, Hermine Wold, Lina Helleland, Lilly Skalle, Sandra Steinmoen Ask og Karen Våje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway