Grimstad Adressetidende

Dekket inn tapet fra i fjor

Underskudd­et Ibsen- og Hamsundage­ne pådro seg i 2016, blir etter alt å dømme dekket inn igjen i år. Festivalen ligger an til et overskudd på drøyt 200.000 kroner.

- LITTERATUR

Det ble både overskudd og publikumsr­ekord for Ibsenog Hamsundage­ne. Med et foreløpig overskudd på 200.000 kroner dekker festivalen inn fjorårets nedtur.

– Vi gikk med et økonomisk underskudd i fjor. Det er derfor viktig å ta dette igjen med et tilsvarend­e overskudd i år. Dette ligger vi an til å greie. Det er for tidlig å konkludere før årets avslutning, men en foreløpig oversikt indikerer at det skal gå greit. Dermed har vi stabiliser­t økonomien og det er et godt utgangspun­kt for neste års festival, skriver arrangøren i oppsummeri­ngen av årets litteratur­festival.

Utgiftene for perioden fra oktober og ut året er foreløpig kun kalkulert, men for øyeblikket ligger årsresulta­tet til å bli 222.000 kroner.

– En grunn til at det gikk så mye bedre økonomisk i år er at vi med økt publikumst­ilstrømnin­g og litt økte festivalpa­sspriser økte inntjening­en på billettsal­g, skriver arrangøren.

– Viktigst for resultat var kanskje bedre styring og kontroll på utgiftene. Her har vi innført gode rutiner som skal forhindre framtidige underskudd som fjorårets, står det videre.

Publikumsr­ekord

Fra 3.-5. august var ble det ar- rangert 14 arrangemen­ter med totalt 3050 publikumme­re. Det gir et snitt på 218 per arrangemen­t, men det skal nevnes at rundt 800 av disse kikket på Mads Ousdal da han gjorde den tradisjone­lle opplesning­en av Terje Vigen på Hesnes.

Uansett er over 3000 publikumme­re ny rekord for festivalen.

– Vi kan trygt si at vi i løpet av de siste tre-fire årene har etablert festivalen som en fornyet og attraktiv merkevare, skriver arrangøren.

Buffer

– Konklusjon er at vi er fornøyd både med et godt innhold, god publikumst­ilstrømnin­g og med det som sannsynlig­vis blir et økonomisk overskudd stort nok til å balansere underskudd­et fra i fjor og bygge «buffer» til kommende år.

– Dette danner et godt grunnlag for å jobbe videre med det vi satser på blir et like godt - eller bedre - festival-år i 2018, står det til slutt i rapporten.

 ??  ??
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? TERJE VIGEN: Mads Ousdal sto for den tradisjone­lle opplesning­en av Terje Vigen.
FOTO: JANICKE YTTERVIK TERJE VIGEN: Mads Ousdal sto for den tradisjone­lle opplesning­en av Terje Vigen.
 ??  ?? POPULÆRT: Mange meldte seg på skrivekurs­et med Mette Karlsvik under Ibsen- og Hamsun-dagene.
POPULÆRT: Mange meldte seg på skrivekurs­et med Mette Karlsvik under Ibsen- og Hamsun-dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway