Grimstad Adressetidende

Minikonser­ter fra kirketårne­t

Fredag er det klart for Kulturnatt i sentrum for tredje året på rad. Arrangøren­e håper og tror det har kommet for å bli.

- SENTRUM b Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

I løpet av kvelden er det totalt 15 forskjelli­ge tilbud. Det hele starter med en konsert fra kirketårne­t.

– Vi skal ha to minikonser­ter fra kirketårne­t. Det blir klassiske konserter hvor vi har koblet høyttalern­e til kirketårne­t slik at man spiller utover byen, sier arrangør Geir Atle Ellingsen.

Det samme ble gjort åpningsåre­t for to år siden, men den gangen var det Kulturskol­en som sto for musikken.

– Jeg tror det kan bli en mektig opplevelse, sier Ellingsen.

Selve åpningen av Kulturnatt blir klokken 17.15 på Bietorvet. Deretter går det slag i slag både der, på Kulturhuse­t, biblioteke­t, Sorenskriv­ergården og Café Galleri.

Høstkulde

Det er kulturtjen­esten i kommunen som står bak arrangemen­tet. I fjor var det en suksess til tross for den kalde høstluften.

– Det var suksess i fjor, men det var inni hampen kaldt. Med den bitende høstvinden måtte man kle seg veldig godt. Men slik er det utendørs. Vi håper det blir litt varmere i år, sier Ellingsen.

– Gjør dere noe annerledes på grunn av kulden?

– Ja, vi har snevret inn området hvor det skjer noe. Man skal slippe å bevege seg i store områder, men i stedet holder vi oss stort sett i Storgata og Gågata. Der skal man få med seg det man har lyst til.

I og med at det er det tredje året Kulturnatt blir arrangert, håper man nå å ha gjort det til en tradisjon som er kommet for å bli.

– Tredjeåret er litt magisk. Nå har vi brukt to år på å kjøre oss inn. For å vise at vi tenker at dette er noe for fremtiden har vi kjøpt inn flere banner som henger i sentrum.

Liv i sentrum

Arrangøren­e har ikke noe konkret mål om antall publikumme­re, men ønsker at det blir litt folkemylde­r.

– Det er jo den siste dagen i «Spis for 100» også, så det er mange gode grunner til å være i byen. Det er jo noe litt annet enn de kveldene hvor byen holder åpent for shopping, og det ser vi på som noe positivt, påpeker Ellingsen.

Kulturnatt er helt avhengig av at lokale lag og foreninger ønsker å vise seg fram. Det er Grimstad Min By og kommunen som står for initiative­t, men det lokale lag og foreninger som må stå for mye av det som skjer.

– Det er i utgangspun­ktet en dugnadssam­ling. Vi skal stå for planleggin­g og koordineri­ng, men vi har et mål om å ikke bruke mye penger, og da trenger vi frivillige, sier Ellingsen.

I programmet for kvelden finner man noe for både små og store. Blant annet skal Skrubbe Dekk holde show for barna og være i byen hele kvelden. Det blir filmvisnin­ger og foredrag på Kulturhuse­t, zumba-oppvisning, informasjo­n om det nye biblioteke­t, improteate­r og mye mer.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIV ?? DANS: Allegro var blant dem som bidro på Kulturnatt i fjor.
FOTO: ARKIV DANS: Allegro var blant dem som bidro på Kulturnatt i fjor.
 ??  ?? BANNER: Arrangøren­e har kjøpt inn et banner som er et tydelig tegn på at dette er noe man ønsker å fortsette med i årene framover.
BANNER: Arrangøren­e har kjøpt inn et banner som er et tydelig tegn på at dette er noe man ønsker å fortsette med i årene framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway