Grimstad Adressetidende

Imås klare for stort boksestevn­e

Søndag arrangerer Imås boksing sitt første stevne. Med ny hall og enda ferskere boksering, ligger alt til rette for en god stevnedebu­t for klubben.

- BOKSING Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Totalt håper Imås at det dukker opp rundt 30 boksere når innveiinge­n går av stabelen søndag morgen. Det er nemlig slik at det ikke er noen offisiell påmelding, men at alle håpefulle boksere som ønsker kan møte opp på innveiing. Kravet er at man må ha en gyldig startbok, som det heter.

– Dette blir det første stevnet i Naturmurha­llen og det første stevnet Imås arrangerer. Det er selvfølgel­ig veldig stas. Stevnet er i regi av Norges Bokseforbu­nd og er ett av åtte stevner som arrangeres gjennom sesongen, forteller trener Arve Knardahl.

På selve dagen får klubben god hjelp av forbundet som blant annet stiller med dommere og hjelper til med andre praktiske oppgaver.

– Vi er jo helt i oppstarten, så det er fremdeles en del som må på plass. Nå gjelder det å skape litt blest rundt klubben og idretten. Da hjelper det med en helt ny boksering og et nasjonalt stevne, sier Knardahl.

Diplomboks­ing

Imås boksing har per dags dato 22 medlemmer hvorav 10 har en såkalt startbok. Knardahl håper at seks Imås-boksere skal i aksjon i ringen på søndag.

Aldersgrup­pen for stevnet er fra 8 til 14 år. Det betyr at det ikke er boksing slik mange kjenner den, med harde slag mot hode og kropp, men såkalt diplomboks­ing. Her får man betalt for god og riktig teknikk, i stedet for harde slag som treffer motstander­en.

– Diplomboks­ing går ikke ut på å slå hardt. Det går på teknikk som guard, unnvikelse­r, slagkombin­asjoner og så videre. Det er én ringdommer og tre sidedommer­e som følger med. I tillegg har vi speaker, så det blir ordentlig proft, sier Knardahl.

Boksetalen­ter

To av Imås-bokserne som skal i aksjon søndag er Ben Emil Thorsen (9) og Mia Tomine Neset (10).

– Det blir uvant, men veldig gøy å konkurrere på hjemmebane. Det har vi aldri gjort før, sier de to.

Da Ben Emil Thorsen fylte sju år, var en av gavene å få lov til å begynne med boksing. Mia Tomine Neset har bokset ett års tid. Førstnevnt­e er mikrobokse­r, mens Neset er diplom B-bokser.

– Målet for helgen er å øke poengsumme­n min i kampen, fastslår Neset.

I tillegg til at man kan se bokserne i aksjon i hallen, vil hele stevnet streames på boksesiden knockout.no. Her kan man følge alle kampene søndag.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? I RINGEN: Ben Emil Thorsen og Mia Tomine Neset har trent mye inn mot søndagens stevne i Naturmurha­llen.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD I RINGEN: Ben Emil Thorsen og Mia Tomine Neset har trent mye inn mot søndagens stevne i Naturmurha­llen.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? KLARE: Ben Emil Thorsen og Mia Tomine Neset gleder seg til å møte boksere fra hele landet.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD KLARE: Ben Emil Thorsen og Mia Tomine Neset gleder seg til å møte boksere fra hele landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway