Grimstad Adressetidende

Ett skritt videre

-

Når Datatilsyn­et nå

har gjort retrett på sitt tidligere standspunk­t om å nekte kontrollut­valget i Grimstad å granske e-postene i kommunen, er enda et hinder ryddet av veien for å komme videre i opprydding­en. Kommunesty­ret har som kjent vedtatt med overvelden­de flertall å undersøke e-poster for om mulig avdekke interessan­te og relevante opplysning­er for saken.

Datatilsyn­et er fortsatt

kritisk, men retter nå søkelyset mot kommunelov­en og spør om den gir grunnlag for innsyn i e-post. «Slik saken ligger an finner vi det ikke riktig at Datatilsyn­et griper inn med et forbud. Vi vil imidlertid ta problemsti­llingene i denne saken, som er av generell betydning», opp med Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet», konkludere­r tilsynet.

Leder i kontrollut­valget,

Gunnar Topland, sier til Adressa håper å kunne engasjere granskere innen utgangen av oktober.

Innkjøpssa­ken har versert

i offentligh­eten siden våren 2016. Den har skadet kommunens omdømme kraftig. Den har ført til konflikter internt, vært en belastning i forholdet mellom folkevalgt­e og administra­sjon, og utløst alvorlige varslingss­aker. Etterspill­et etter de ulovlige innkjøpene er ikke over, men vedtaket i Datatilsyn­et gjør at kontrollut­valget kan bringe saken ett skritt videre og bidra til at kommunesty­ret etter hvert kan konkludere.

 ??  ?? GRANSKING: Leder i kontrollut­valget, Gunnar Topland (til høyre), sammen ordfører Kjetil Glimsdal (til venstre) og varaordfør­er Per Svenningse­n.
GRANSKING: Leder i kontrollut­valget, Gunnar Topland (til høyre), sammen ordfører Kjetil Glimsdal (til venstre) og varaordfør­er Per Svenningse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway