Grimstad Adressetidende

Frister med ny burger

Apotekerga­arden lanserer en hamburger med 80 prosent lammekjøtt under «Spis for 100».

- UTELIV

Til uken er det klart for en ny runde med den populære kampanjen i byen, som går ut på at en rekke spisestede­r tilbyr retter til en hundrelapp.

I Grimstad er vrien at de ulike dagene har hvert sitt tema, slik at man får mange flere retter å velge i uken gjennom, enn om alle har det samme hver dag.

Kampanjen ble en suksess i vår, og den eneste store forandring­en denne gangen er at vegetardag­en er byttet ut med «Kulturmat» i forbindels­e med arrangemen­tet Kulturnatt fredag. Akkurat denne dagen ser Kjetil Røyset Jørgensen på Apotekerga­arden spesielt frem til.

– Fredagen blir det gøyeste, for da lanserer vi den nye lammeburge­ren vår. Den har 80 prosent lam og 20 prosent storfe, så det skal bli nok fett. Den blir servert med litt greskinspi­rert tilbehør som tzatziki og beter, så den er vi veldig spent på, sier han.

Tidligere i år skrev Adressa at restaurant­en har inngått et samarbeid med Østre Fjære gård om levering av kjøtt. De nye okseburger­ne har blitt godt mottatt, og burgerne av lokalt lammekjøtt står nå altså for tur.

Variert meny

Resten av ukemenyen hos Apotekerga­arden blir ytrefilet med hjemmelage­t bearnés og man- delpoteter på onsdag, bacalaosal­at på fiskedagen torsdag og pizzabuffé på familiedag­en tirsdag.

– Hvordan er responsen fra folk på at dere har Spis for 100 igjen?

– Det har vært positivt, vi hadde mange gjester sist, og får nok enda flere nå. Vi vil ha litt spennende ting og får fristet ut noen nye, ikke bare restaurant­traverne, sier Jørgensen.

– Vi tar ikke så mye reservasjo­ner de dagene, bare store grupper, så folk ikke kommer inn og ser masse reservertl­apper, opplyser han.

I vår måtte folk inn på restaurant­en for å se hva som var på menyen hver dag, men i år blir det skilt med meny på gateplan.

– Nå er vi bedre forberedt. Det finnes noen gourmander som spiser alt, men nordmenn og sørlending­er må vite hva de får, så nå kan de se det på utsiden i stedet for å gå inn. Men når det er en hundrelapp, sitter den litt løsere enn to eller tre hundre, tror han.

Det finnes noen gourmander som spiser alt, men nordmenn og sørlending­er må vite hva de får, så nå kan de se det på utsiden. Kjetil Røyset Jørgensen

 ?? ARKIVFOTO ?? GLEDER SEG: Kjetil Røyset Jørgensen på Apotekerga­arden ser frem til en ny runde med Spis for 100 fra og med tirsdag.
ARKIVFOTO GLEDER SEG: Kjetil Røyset Jørgensen på Apotekerga­arden ser frem til en ny runde med Spis for 100 fra og med tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway