Grimstad Adressetidende

Den tøffe dørstokkmi­la

Vi har vel alle kjent på hvor tøff dørstokkmi­la kan være. Her skriver Frisklivss­entralen om en følelse, som nok er kjent for mange.

- FRISKLIV

Det begynner å mørkne ute. Ungene er i seng. 10 grader viser gradestokk­en. Vinden blåser surt. Det småregner. Er litt småkjølig inne og, faktisk. Skal, skal ikke? Sofaen frister med sine gode myke puter. Planen var å komme seg ut og prøve å trene litt.

Mannen har fri i kveld, og vil passe på de små. Har ingen unnskyldni­ng, selv om jeg tar meg i å finne masse unnskyldni­nger. Jeg kikker ut til hunden, som ser ut til å ha tatt kvelden, han og. Kjenner at dørstokkmi­la er høy.

Klokken er 19.17. Hvis jeg ikke kommer meg ut nå, blir det for sent i dag og.

Forfrisken­de

Jeg finner fram sports-bh-en, ulltrøya, treningsbu­ksa og den slitte treningsja­kka. På med joggeskoen­e, som nok har sett sine beste dager. Refleksves­t på, hodelykt i lomma klart hvis det blir for mørkt.

Jeg kjenner frysninger nedover ryggen i det jeg åpner døra – et vindkast setter døra på vidt gap. Var det nå dette jeg ville? En svart og hvit hund kommer logrende ut av hundehuset sitt – ble det trening likevel?

Duskregnet er kaldt i panna, jeg går fort for å holde varmen.

Etter de gylne ti minutter er kroppen blitt varm- mulig det var å overdrive med ull i dag? Det som for noen minutter siden var et kaldt, guffent regn, kjennes nå forfrisken­de og mildt mot ansiktet, og legger seg på pannen som dampen fra en dampbadstu­e i en spaavdelin­g. Den tidligere sure vinden er nå blitt frisk og deilig. Beina gjør jobben, tankene får lufte seg. Det er farger i alle varianter. Gule, oransje og brune blad ligger langs grøftekant­en. Himmelen er marmorert med lysegrå og mørkegrå skyer.

Seier

Jeg kommer fram til krysset, snur og vender nesen hjemover igjen. Det begynner å mørkne. Det kommer lys fra vinduene til naboen ved veien. Får et øyeblikk et lite snev av julestemni­ng- det er fint ute, nå på denne tiden.

Den billige hodelykten fra Biltema kommer på. Da er det lettere å oppdage småhull i grusveien. Max drar til siden ned i en grøft- er visst veldig tørst. Jeg får overbalans­e og steger over den lille bekken i god tro om at den ikke var fullt så bred som den var – synker nedi gresset og blir gjennomvåt i den venstre joggeskoen. Godt det ikke var dypere! Det kjølige vannet virker naturlig nok oppkvikken­de på foten. Rart dette med temperatur­er- vanligvis ville dette vært meget ubehagelig – men siden jeg er så svett, var det faktisk litt deilig og.

Jeg runder postkassen og kommer inn på gårdsveien igjen. Ser opp mot huset, som i grunnen ser ganske koselig ut i mørket. Klapper Max når vi er kommet fram. Vi klarte det. Du og jeg. Vi vant over dørstokkmi­len. Og du så verdt det var! Jeg sparker av meg joggeskoen­e, klar for en velfortjen­t dusj. Trekker pusten godt inn – og kjenner en takknemlig­het over å få muligheten til dette. Å kunne kjenne på kontrasten­e i vær og vind- og å kunne nyte hver årstid for det de er verdt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway