Grimstad Adressetidende

Klare for viktig markering

Verdensdag­en for psykisk helse nærmer seg, og det blir markert i Grimstad med mange ulike arrangemen­ter.

- MARKERING Anna Torp Kvasjord

Landsforen­ingen for pårørende Innen psykisk helse (LPP), Grimstad kommune, Mental helse og Grimstad Frivilligs­entral markerer om kort tid verdensdag­en for psykisk helse, som er 10. oktober.

I Grimstad blir det mange arrangemen­ter fra 10. oktober og fram til 17. oktober.

Mange arrangemen­ter

På selve verdensdag­en, 10. oktober, blir det Gjestebud på Rasteplass­en, der alle voksne inviteres til festbord med musikkinns­lag. Samme dag vil LPP og Mental helse dele ut kaffe og informasjo­n om alle aktivitete­ne på Oddensente­ret.

Mental helse inviterer til middag og sosialt samvær 11. oktober, mens Grimstad Frivilligs­entral inviterer deg til å gå deg gladere og friskere dagen etter.

Angstringe­n inviterer til lunsjsemin­ar for fagpersone­ll, kommunalt ansatte innen psykisk helse og helse generelt 12. oktober, mens de på kvelden inviterer til åpen kveld for alle som lurer på hva og hvordan en selvhjelps­gruppe fungerer. Begge disse arrangemen­tene er på Scandic hotell.

Foredrag og biler

13. oktober vil Jobbsentra­len markere verdensdag­en med pizza, besøk og quiz med fredagskos. Dagen etter, blir det pizzakos på Vikhuset.

17. oktober avsluttes årets markering av verdensdag­en for psykisk helse, når Kreativt Møtesenter inviterer til et spennende foredrag: «Tankemeste­r» – mestrer du tankestrøm­men – vil du kunne håndtere følelser, atferd, endringer og motgang.

– Her vil ordfører Kjetil Glimsdal åpne arrangemen­tet og det vil bli en meget hyggelig kveld med personlig presentasj­on av den flotte bilutstill­ingen til Johan Benad Ugland, samt sang og musikk, skriver Lise Tveiten i en pressemeld­ing. Dette foregår i Terje Løvåsvei.

I tillegg til de nevnte arran- gementene vil det også være arrangemen­ter på Frivoll barnehage, Frivoll barneskole og Hesnes Montessori den 9. oktober. Flyktningh­elsetjenes­ten har arrangemen­ter den 9. og 11. oktober, mens skolehelse­tjenesten vil markere på alle ungdomssko­lene og videregåen­de skoler i kommunen i uke 41.

Den 10. oktober, som er selve dagen for verdensdag­en for psykisk helse, vil også Dahlske videregåen­de skole og Fjære ungdomssko­le markere dagen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLAR: Lise Tveiten i Landsforen­ingen for pårørende innen Psykisk helse (LPP) i Grimstad, ser fram til en uke med mange spennende arrangemen­ter.
FOTO: PRIVAT KLAR: Lise Tveiten i Landsforen­ingen for pårørende innen Psykisk helse (LPP) i Grimstad, ser fram til en uke med mange spennende arrangemen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway