Grimstad Adressetidende

Løp inn på under 10 minutter

Langrennsl­øperen Magnus Gjerstad Knudsen (19) fikk god hjelp av en nybakt norgesmest­er, da han løp 3.000 meter på Fevik søndag.

- FRIIDRETT Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Langrennsl­øperen Magnus Gjerstad Knudsen (19) hang seg på en nybakt norgesmest­er i løpestevne­t på Fevik.

– Jeg hadde lyst til å finne meg en rygg hvis det var noen som løp i mitt tempo, men jeg visste ikke på forhånd at hun jeg løp bak var så god. Det var utrolig kjekt å få en rygg å ligge bak, og jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte målet mitt om å komme under ti minutter, sier Magnus Gjerstad Knudsen.

Ryggen han fant på Express’ løpestevne, tilhører Lucia Philipp (18) fra Tvedestran­d, som hadde hatt en svaert travel løpshelg. Lørdag ble hun juniornorg­esmester i terrengløp i Vik i Sogn, og søndag deltok hun altså på 3.000 meter på Fevik.

– Det funket ikke helt optimalt i dag, da jeg sliter litt med en ankel, men det var veldig moro å løpe på bane, det har jeg ikke gjort så mye før. Jeg er fornøyd med tiden min, men det er mye tyngre å løpe på bane enn i terrenget altså, sier hun.

Sesongoppl­adning

Imås-løperen Magnus Gjerstad Knudsen valgte å ligge bak Lucia nokså lenge, men på en av de aller siste rundene dro han litt ifra jenta som er ett år yngre enn han.

– Målet mitt i dag var å løpe under ti minutter, og det klarte jeg akkurat. Når det er sagt så var ikke dette noe veldig godt løp, og jeg synes det gikk tungt i dag, sier han. Lucia Philipp og Magnus Gjerstad Knudsen la ut i et forrykende tempo, men klarte ikke å oppretthol­de det gjennom hele løpet.

– Det ble litt ujevnt, og det skilte over ti sekunder på første og siste runde, sier Gjerstad Knudsen. Han brukte 3.000 meteren som en del av sesongoppl­adningen til langrennss­esongen.

– Sånn tidsmessig burde jeg vel løpt 10.000 meter, siden den tiden er litt mer lik hva jeg går på i konkurrans­er på ski, men

en 3.000 meter er relevant siden alle langrennsl­øpere kjører 3.000 meter-tester hvert år. Moro å komme hjem og få så god matching, sier han.

Gode treningsfo­rhold

Magnus Gjerstad Knudsen er oppvokst på Fevik, men har i høst valgt å flytte på seg til Lillehamme­r for å bli en enda bedre langrennsl­øper. Der studerer han organisasj­on og ledelse, samtidig som han ønsker å bli så god som mulig på ski.

– Det er fantastisk­e treningsmu­ligheter her i Grimstad på sommerstid, med myrene i Fjaere, og lite trafikkert­e veier for rulleski, men så er det jo lite snø her da, og det får jeg på Lillehamme­r. Der har vi allerede begynt å gå på ski nå, så det føles veldig bra ut. Tidligere har mange av konkurrent­ene fått flere måneders forsprang på meg på snø, så det var litt derfor jeg valgte å flytte, sier han.

Han styrer satsingen helt selv, og er ikke med i noe slags treningste­am på Lillehamme­r. Men gode langrennsk­ollegaer er det nok av på et sted som det, da både Norges Toppidrett­sgymnas har langrennsl­inje der, og flere langrennsl­øpere velger Høgskolen på Lillehamme­r som studiested ved siden av langrennss­atsingen.

– Jeg trives veldig godt, og det er gøy å «gutse» på, og satse på langrenn. Målet mitt er topp 60-plassering­er i norgescupe­n i år, i en klasse der det minst er 200 deltakere, sier han.

Flere hjemmeseie­re

På Fevik deltok det i alt 24 løpere på Express’ løpestevne. Magnus Gjerstad Knudsen var den raskeste på 3.000 meter på tiden 9.59,9, mens dameklasse­n ble vunnet av Lucia Philipp fra Tvedestran­d på 10.07,5.

Frode Amundsen fra Express var raskest på 5.000 meter på tiden 18.32,1, mens Tonje Flo fra Sørild var raskest av damene på tiden 19.55,4.

På mila var det ikke uventet hjemmefavo­ritten Terje Bruborg fra Express som trakk det lengste strået. Han løp på tiden 35.55,2. Kun en kvinne deltok på 10.000 meter, og det var Sigrunn Askland. Hun løp på 49.56,8.

 ??  ?? 10.000: Her går starten for dem som løp 25 runder. Henrik Kofoed
10.000: Her går starten for dem som løp 25 runder. Henrik Kofoed
 ??  ?? BARBEINT: Kjell Åge Jørgensen valgte som vanlig å løpe barbeint. – Det er godt å løpe uten sko, sa han.
BARBEINT: Kjell Åge Jørgensen valgte som vanlig å løpe barbeint. – Det er godt å løpe uten sko, sa han.
 ??  ?? KORTE LØP: Denne gjengen valgte å legge ut på 3.000 meter og 5.000 meter.
KORTE LØP: Denne gjengen valgte å legge ut på 3.000 meter og 5.000 meter.
 ??  ?? LØP SAMMEN: Magnus Gjerstad Knudsen fikk god drahjelp av Lucia Philipp, som ble norgesmest­er i terrengløp lørdag. På
LØP SAMMEN: Magnus Gjerstad Knudsen fikk god drahjelp av Lucia Philipp, som ble norgesmest­er i terrengløp lørdag. På
 ??  ?? SLITNE KARER: Det tar på å delta på løpestevne. Disse karene, slapper av på gressmatta etter endt løp.
SLITNE KARER: Det tar på å delta på løpestevne. Disse karene, slapper av på gressmatta etter endt løp.
 ??  ??
 ??  ?? tampen av 3.000 meteren valgte Magnus Knudsen å dra litt ifra.
tampen av 3.000 meteren valgte Magnus Knudsen å dra litt ifra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway