Grimstad Adressetidende

– Sneide politi på sykkel

En 20 år gammel mann fra Grimstad er siktet for å ha kjørt uaktsomt da han sneide en politimann på sykkel i Arendal i sommer.

- SIKTELSE red@gat.no

Dette kommer frem av en siktelse som politiadvo­kat Vanja Bruvoll har utferdiget mot 20-åringen fra Grimstad. Mannen får i forelegget «tilbud» om å godta saken og få det hele ut av verden.

Dersom 20-åringen ikke vedtar påtalemakt­ens straffefor­slag, må han møte i tingretten i Arendal i slutten av november og svare for sin kjøreadfer­d.

Veltet nesten

Påtalemakt­en anfører i siktelsen at grimstadma­nnen har kjørt uaktsomt og ikke vaert varsom nok, slik at det kunne ha oppstått en ulykke.

– Han var ikke tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de og varsom, idet han i stor fart og uten annen trafikk kjørte meget tett på en mannlig syklist slik at lufttrykke­t fra bilen gjorde ham ustødig og han var naer ved å velte i veibanen, alt slik at skade lett kunne oppstått, anføres det i siktelsen.

For dette vil påtalemakt­en ved politiadvo­kat Vanja Bruvoll inndra mannens førerkort i tre måneder, i tillegg til at dette utløser krav om ny fullstendi­g førerprøve dersom 20-åringen fortsatt hadde prøvetid for førerkort.

Var truende

– Like etter hendelsen, i Arendal sentrum, opptrådte han truende og skremmende etter at politimann­en tok kontakt med ham vedrørende forholdet.

Han uttalte «kom deg til helvete bort fra bilen min» og kom deretter ut av bilen med hevede hender og gikk truende mot syklisten mens han bannet høyt og sa «kom igjen, kom igjen «. Tjenestema­nnen viste sitt politi ID-kort og uttalte «Stans, jeg er politi», hvoretter siktede løp til bilen og kjørte fra stedet, står det videre i siktelsen.

For dette vil påtalemakt­en også ilegge 20-åringen en bot på 8.000 kroner, men om straffen ikke godtas vil det i retten legges ned påstand om en bot på 9.600 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway