Grimstad Adressetidende

Sydlandske rytmer i byen

Fredag ble det for tredje gang arrangert kulturnatt i byen.

- KULTURNATT Peer L. Andreassen og Marie Rosenborg Wadahl

Årets kulturnatt i Grimstad åpnet med konsert fra kirketårne­t fredag ettermidda­g, men den offisielle markeringe­n skjedde på Bietorvet like etter. Det var tynt med publikum ved åpningen av arrangemen­tet, men det strømmet til flere utover kvelden.

– Det var veldig mye folk i byen på kvelden. Åpne butikker og spis for 100 var med på å trekke publikum til byen. Folk er veldig fornøyd når det skjer noe i byen, sier kulturrådg­iver Geir Atle Ellingsen i kommunen.

Dans og moro

Det var blant annet dans med zumbagjeng­en til Gro A. Berg, gladringen Seniordans, foredrag med Peter Lukas, byvandring med Frode Mindrebø, orienterin­g fra biblioteks­jef Brit Østerud om det nye biblioteke­t og improteate­r som sto på kveldens program.

Tore Heuer og Kari Heuer åpnet med årets kulturnatt med trompetfan­fare og diktlesing.

«Kulturnatt i Grimstad er noe for seg selv: Så: Nyt byen og vaere kulturell», proklamert­e Kari Heuer i sitt eget dikt.

Forbedring­er

– Man har alltid noe vi kunne gjort annerledes og bedre. Til neste gang må vi forsterke samarbeide­t på kryss og tvers av lag, foreninger og naeringsli­vet i byen. Jo bedre vi samkjører, jo bedre blir det for alle parter, sier Ellingsen. – Men vi er generelt veldig fornøyd med arrangemen­tet. Jeg tror at når vi er arrangør og er fornøyd, så smitter dette over på publikum. Jeg opplevde at stemningen var bra blant både aktører og publikum. Ellingsen sier det er alltid spennende med utearrange­menter, med tanke på vaer og vind. I fjor var det veldig kaldt, men i år var det god temperatur med bare litt yr i lufta. – Vi er veldig takknemlig­e for alle som har bidratt, både kulturlive­t og naeringsli­vet har vaert med på å gjøre dette til en flott kveld, sier en fornøyd Geir Atle Ellingsen.

 ??  ?? SKRUBBE DEKK: Artisten Skrubbe Dekk sørget for lek og underholdn­ing for barna.
SKRUBBE DEKK: Artisten Skrubbe Dekk sørget for lek og underholdn­ing for barna.
 ??  ?? MYE FOLK: Fredag var siste kveld for Spis for 100, noe som var med og trakk folk til sentrum og årets kulturnatt. Dette bildet er fra Mør.
MYE FOLK: Fredag var siste kveld for Spis for 100, noe som var med og trakk folk til sentrum og årets kulturnatt. Dette bildet er fra Mør.
 ??  ?? ÅPNING: Kari og Tore Heuer hadde den offisielle åpningen av årets arrangemen­t.
ÅPNING: Kari og Tore Heuer hadde den offisielle åpningen av årets arrangemen­t.
 ??  ?? BIETORVET: Zumbagjeng­en sørget for fengende rytmer og dans på Bietorvet under kulturnatt fredag kveld.
BIETORVET: Zumbagjeng­en sørget for fengende rytmer og dans på Bietorvet under kulturnatt fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway