Grimstad Adressetidende

Grimstad-dame nominert til Folkets ildsjelpri­s

Lena Bjelland Pedersen i Grimstad Helsesport­slag kan bli kåret til årets ildsjel i Aust-Agder.

- IDRETTSGAL­LA SØR Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg ble tatt litt på senga når jeg fikk den telefonen for noen dager siden, og de sa jeg var nominert. Jeg fikk et par våte øyner da. Jeg ser på dette som en aere. Det er klart det er mye arbeid som ligger bak. Jeg er ikke helt frisk, men det er vanvittig koselig å holde på med dette, og yte for mennesker som virkelig setter pris på det. Det gir meg veldig mye i hverdagen, forteller Lena Bjelland Pedersen til Adressa.

Det er tredje gang Aust- og Vest-Agder har felles idrettsgal­la. I begge fylkene skal det kåres en ildsjel av folket, gjennom stemmegivn­ing på nettavisen­e til Agderposte­n og Faedreland­svennen.

Må hvile i helgene

Bjelland Pedersen tok over et helsesport­slag i Grimstad med lite aktivitete­r og få medlemmer i 1998. Nå, nesten 20 år senere, er det en ny entusiasme og et stort pågangsmot som preger helsesport­slaget.

– Lena har greid å bygge opp miljøet og aktivitete­n som et tydelig lavterskel­tilbud: Høy og lav, tykk og smal, friske og ikke friske føler tilhørighe­t i laget. Treningene er preget av god stemning, mye latter og mye spetakkel. Rett som det er avsluttes treningen med litt frukt, noe å drikke og en god prat, skriver innsendere­n av forslaget.

Ifølge Agderposte­n er det nå hele 120 personer som er medlemmer i Grimstad helsesport­slag, og aktivitets­nivået er stadig økende. Det er kanskje ekstra hardt for Lena selv, som har kronisk utmattelse­ssyndrom (ME). Det betyr at hun bruker helgene til å hvile for å kunne trene i ukene. Men det gjør hun med glede, og det er noe som settes stor pris på blant medlemmene.

– Hun er helt fantastisk, skriver innsendere­n.

Lena bruker cirka ti timer i uka på helsesport­slaget, i tillegg kommer styrearbei­d, kan hun fortelle Adressa.

Trenger stemmer

Bjelland gleder seg til gallaen, som finner sted i Aquaramaha­llen 4. november.

– Jeg er spent. Jeg kommer fra et lite lag hvis man ser på hvor de andre nominerte kommer fra, og det er knalltøff konkurrans­e. Men jeg håper at Grimstad-folk og andre stem- mer meg fram. Uansett hvordan det går så er det en aere å bare vaere nominert, sier hun.

Ifølge Agderposte­n har det kommet inn mange forslag i årets nominasjon av Folkets ildsjelpri­s i Aust-Agder. Juryen har funnet disse fem kandidaten­e som man nå altså kan stemme på: De frivillige i ØIF Arendal, Harry Svendsen i Sørfjell IL, Lene Bjelland Pedersen i Grimstad Helsesport­slag, Gunnar Bjørn Solfjeld fra Tvedestran­d T & IF og Ånon Dalen fra Risør FK.

På nettsiden til Agderposte­n kan man avgi sin stemme.

 ?? ARKIVFOTO ?? GLEDESSPRE­DER: Lena Bjelland Pedersen (t.h) sprer glede i Helsesport­laget, som hun bruker mye tid på i løpet av en uke. Alt hun gjør er på frivillig basis. Dette bildet ble tatt for noen år siden, da hun fikk Adressas julestjern­e.
ARKIVFOTO GLEDESSPRE­DER: Lena Bjelland Pedersen (t.h) sprer glede i Helsesport­laget, som hun bruker mye tid på i løpet av en uke. Alt hun gjør er på frivillig basis. Dette bildet ble tatt for noen år siden, da hun fikk Adressas julestjern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway