Grimstad Adressetidende

Kickbokser­ne høstet medaljer

Det ble både gull, sølv og bronse da Grimstad kickboksin­gklubb deltok på Scandinavi­an open i Oslo.

- KAMPSPORT

Thomas Heen sikret seg gull i pointfight, som betyr at det er stopp mellom hvert treff som er av lett kontakt.

– Det var gledelig. Han har slitt med skader og sykdom. Selv om han har hatt gode prestasjon­er før, har han hatt litt stang ut, så dette var første gull. Vi er veldig glad for det gullet, for det har også litt å si for hans videre konkurrans­esatsing, forteller trener Aun Hunsager Andresen. Håkon Gaare tok sølv – det er ganske oppsiktsve­kkende, for det er ganske tett på seier. Håkon begynte å trene hos oss for et år siden. Vi så tidlig det var et talent, han var sterk og atletisk, men det er mye som skal laeres og forstås. De fleste bruker to-tre stevnet på å finne seg selv, det er mye press og stress, men han har en veldig naturlig tilnaermin­g til det, og gledet seg til sitt første stevne, forteller Andresen.

Gaare startet med en walkover, deretter ble det kamp mot en motstander fra Stjørdal.

– Der hadde han veldig god kontroll. I finalen gjorde han også en god kamp, men han har noen huller i repertoare­t. Han har hodet på plass, men mot den motstander­en ble det sølv. Jeg har aldri vaert borti en person som går rett inn i konkurrans­e på den måten. Det er helt ekstraordi­naert, sier Andresen om Gaare, som ikke har noen annen kampsportb­akgrunn.

– Han har en veldig stor evne til å laere. Han tar til seg ting på en veldig god måte. Det var stevnets store overraskel­se, så han blir en veldig spennende utøver, også i NM ut i mars.

15 år gamle Maria Johnsen tok bronse i juniorklas­sen selv om egentlig tilhører kadettklas­sen, et hakk under i alder.

– Hun vant den første kampen så overlegent at dommeren stoppet kampen. Så tapte hun, og vant bronsefina­len, sier Andresen.

– Peder Willbergh gikk en veldig god kamp, men tapte med ett poeng. I lettkontak­t deltok Dren Shala. Han fikk minuspoeng for hard kontakt, og tapte kampen, selv om han egentlig vant. Vi var uenige i det, sier Andresen.

Adrian Lauritzen Andresen (13) i -47 kg-klassen måtte møte en langt større motstander i en vektklasse ti kilo opp.

– Som han sa selv, møtte han en kar med adamseple, det har ikke Adrian på tretten og et halvt. Han måtte se seg slått, men var også stevnets yngste og letteste utøver. Det lover veldig godt for fortsettel­sen, spesielt når han får en på sin størrelse, sier treneren.

– Vi er veldig stolte av prestasjon­ene, også de som ikke tok medaljer, sier han til slutt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GLADE: (F.v.) Maria Johnsen, Adrian Lauritzen Andresen, Thomas Heen, Preben Willbergh og Håkon Gaare kunne smile etter et vellykket stevne.
FOTO: PRIVAT GLADE: (F.v.) Maria Johnsen, Adrian Lauritzen Andresen, Thomas Heen, Preben Willbergh og Håkon Gaare kunne smile etter et vellykket stevne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway